Austrijanci najbliži „Telekomu“

Bez autora
Feb 09 2011

Austrijanci i Nemci su najozbiljniji kandidati za kupovinu „Telekoma Srbija“. Predstavnici „Telekoma Austrija“ i „Dojče telekoma“ su prošle nedelje, u Beogradu, mimo očiju javnosti, razgovarali sa predstavnicima Vlade Srbije. Meksički multimilijarder Karlos Slim, odnosno njegova kompanija „Amerika movil“, kontaktirao je s Vladom Srbije samo u dva navrata imejlom, dok je „Frans telekom“ i zvanično obavestio Beograd da odustaje od nadmetanja za kupovinu najprofitabilnijeg srpskog javnog preduzeća. Ruski „Veder investment“, kako saznajemo, takođe je sve dalje od učešća na tenderu. Oni su obećali dolazak posebne delegacije, ali je, prošlog petka, jedan njihov visoki zvaničnik saopštio da odustaju od širenja poslova u Srbiji.

Austrijanci najbliži „Telekomu“Austrijanci i Nemci su najozbiljniji kandidati za kupovinu „Telekoma Srbija“. Predstavnici „Telekoma Austrija“ i „Dojče telekoma“ su, kako saznaju „Novosti“, prošle nedelje, u Beogradu, mimo očiju javnosti, razgovarali sa predstavnicima Vlade Srbije.

Meksički multimilijarder Karlos Slim, odnosno njegova kompanija „Amerika movil“, kontaktirao je s Vladom Srbije samo u dva navrata imejlom, dok je „Frans telekom“ i zvanično obavestio Beograd da odustaje od nadmetanja za kupovinu najprofitabilnijeg srpskog javnog preduzeća. Ruski „Veder investment“, kako saznajemo, takođe je sve dalje od učešća na tenderu. Oni su obećali dolazak posebne delegacije, ali je, prošlog petka, jedan njihov visoki zvaničnik saopštio da odustaju od širenja poslova u Srbiji.

- Austrijska i nemačka delegacija, na odvojenim sastancima u srpskoj vladi, razmatrale su detalje prodaje najveće srpske telekomunikacione kompanije - tvrdi izvor „Novosti“ blizak pregovorima.

- Centralno pitanje u ovim razgovorima bio je status manjinskog partnera u „Telekomu“, grčke telekomunikacione firme OTE, kao i najava da bi Grci, zajedno sa državom, učestvovali na aktuelnom tenderu za prodaju 51 odsto akcija nacionalnog teleoperatera.

Nepoznanica za Nemce je i sudbina sistema veza specijalnih namena, odnosno njegovo izdvajanje iz „Telekoma Srbija“. Oni su posebno osetljivi na tu temu, tim pre što Dojče telekom upravo potresa afera prisluškivanja, gde je deo menadžmenta optužen za špijuniranje zaposlenih.

Nemci i veze

Nepoznanica o kojoj su se, kako saznajemo, interesovali predstavnike „Dojče telekoma“ je i sudbina sistema veza specijalnih namena, odnosno njegovo izdvajanje iz „Telekoma Srbija“. Nemci su posebno osetljivi n ovu temu, tim pre, što baš ovu kompaniju potresa afera prisluškivanja gde je deo menadžmenta optužen za špijuniranje zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik