Austrijanci zainteresovani za "Telekom"

Bez autora
Mar 02 2011

Predsednik Upravnog odbora kompanije "VIP mobajl Srbija" Tanasis Kacirumpas izjavio je da je "Telekom Austrija" ozbiljno zainteresovan za kupovinu 50 odsto kapitala "Telekoma". Odluka će biti doneta čim se prikupe sve informacije na osnovu procene otkupljene dokumentacije na javnom tenderu. Poenta je da je proces u toku, da je grupa zainteresovana i sada se procenjuje vrednost i dokumentacija. Tender za dostavljanje obavezujućih ponuda za 50 odsto kapitala "Telekoma Srbija" ističe 21. marta, po početnoj ceni od 1,4 milijardi evra i do sada je tendersku dokumentaciju otkupilo šest kompanija, a među njima je i "Telekom Austrija".

Austrijanci zainteresovani za "Telekom""Telekom Austrija" zainteresovan za kupovinu 50 odsto kapitala "Telekoma Srbija". Trenutno se procenjuje vrednost i dokumentacija, kaže predsednik Upravnog odbora "VIP mobajl Srbija" Tanasis Kacirumpas.

Predsednik Upravnog odbora kompanije "VIP mobajl Srbija" Tanasis Kacirumpas izjavio je da je "Telekom Austrija" ozbiljno zainteresovan za kupovinu 50 odsto kapitala "Telekoma".

"Odluka će biti doneta čim se prikupe sve informacije na osnovu procene otkupljene dokumentacije na javnom tenderu", rekao je Kacirumpas.

"Poenta je da je proces u toku, da je grupa zainteresovana i sada se procenjuje vrednost i dokumentacija", istakao je predsednik Upravnog odbora "VIP-a".

Tender za dostavljanje obavezujućih ponuda za 50 odsto kapitala "Telekoma Srbija" ističe 21. marta, po početnoj ceni od 1,4 milijardi evra i do sada je tendersku dokumentaciju otkupilo šest kompanija, a među njima je i "Telekom Austrija".

Kacirumpas, koji prvi put prisustvuje Biznis forumu na Kopaoniku, rekao je da je veoma impresioniran i poručio da se nada dolasku i sledeće godine kako bi video koliko će se stvari promeniti.

Srbija ima kvalitetnu radnu snagu, čija je stručnost na veoma visokom nivou, dobar geografski položaj, jer povezuje Balkan i zapadnu Evropu, tako da bi Vlada Srbije trebalo da pronađe načine da ove potencijale iskoristi i otvori tržište za nove investicije, kao i da podstakne postojeće da nastave da ulažu.

Govoreći o poslovanju kompanije u Srbiji, Kacirumpas je rekao da srpsko tržište telekomunikacija ima budućnost i dobar potencijal, napominjući da bi trebalo da se primene i neki evropski zakoni u oblasti telekomunikacija.

"Kompanija "VIP" je u mobilnu telefoniju Srbije investirala više od 33 miliona evra u prošloj godini, a sa 300 miliona evra za licencu mobilne telefonije, to je jedina grin fild investicija u Srbiji u oblasti telekomunikacija", naveo je Kacirumpas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik