Banjalučka "Optima grupa" spremna da preuzme naftne terminale u Zadru

Bez autora
Jan 20 2011

Banjalučka "Optima grupa", sestrinska firma Rafinerije nafte Brod, mogla bi ove godine da preuzme naftne terminale u Zadru, kojima upravlja preduzeće "Kepol-terminali". Prvi zamjenik direktora "Optima grupe" Slavko Šćepanović potvrdio je da pregovaraju o kupovini "Kepola", koji ima svoje terminale na Jadranu kapaciteta 15.650 kubnih metara radi omogućavanja prekomorske otpreme naftnih derivata iz Rafinerije nafte Brod, ali je ukazao da to još nije gotova stvar. Za tu banjalučku firmu, koja je u vlasništvu ruske državne naftne kompanije "Zarubežnjeft", od izuzetne je važnosti da proširi tržište naftnih derivata, ukazujući da će brodska Rafinerija nafte svake godine povećavati svoju proizvodnju.

Banjalučka Banjalučka "Optima grupa", sestrinska firma Rafinerije nafte Brod, mogla bi ove godine da preuzme naftne terminale u Zadru, kojima upravlja preduzeće "Kepol-terminali".

Prvi zamjenik direktora "Optima grupe" Slavko Šćepanović potvrdio je da pregovaraju o kupovini "Kepola", koji ima svoje terminale na Jadranu kapaciteta 15.650 kubnih metara radi omogućavanja prekomorske otpreme naftnih derivata iz Rafinerije nafte Brod, ali je ukazao da to još nije gotova stvar, pišu "Nezavisne novine".

On kaže da je za tu banjalučku firmu, koja je u vlasništvu ruske državne naftne kompanije "Zarubežnjeft", od izuzetne važnosti da proširi tržište naftnih derivata, ukazujući da će brodska Rafinerija nafte svake godine povećavati svoju proizvodnju.

"Mi u budućnosti namjeravamo da izvozimo polovinu svojih proizvoda. Da bismo izradili ovaj zadarski terminal moramo biti vlasnički povezani i za njega dobiti garancije. Terminali će nam prvenstveno služiti za prekomorski izvoz, koji će u početku biti orijentisan na tržište Mediterana, od Italije do Sjeverne Afrike", rekao je Šćepanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik