Banjalučki Žitoprodukt prodat za 1,9 miliona KM

Bez autora
Mar 22 2012

Nakon osme licitacije pred Okružnim privrednim sudom prodat je banjalučki Žitoprodukt. Imovina nekadašnjeg poznatog pekarskog giganta prodata je za milion 903 hiljade maraka, a kupac je preduzeće „Bojanić” iz Jajca. Privatna kompanija “Bojanić” iz Jajca na osmoj ponovljenoj licitaciji za prodaju banjalučkog “Žitoprodukta” kupila je njegovu imovinu za 1,9 miliona KM. Imovina ovog nekadašnjeg giganta, uprkos kriznim uslovima, konačno je pronašla kupca. Firma “Bojanić” obavezna je da u roku od narednih 20 dana uplati novac. Ona će potom morati zaposliti 30 radnika ove firme i zadržati njenu djelatnost u periodu od narednih pet godina. Stečajni postupak u ovoj firmi je otvoren u oktobru 2009. godine.

Banjalučki Žitoprodukt prodat za 1,9 miliona KMNakon osme licitacije pred Okružnim privrednim sudom prodat je banjalučki Žitoprodukt, javlja RTRS.

Imovina nekadašnjeg poznatog pekarskog giganta prodata je za milion 903 hiljade maraka, a kupac je preduzeće „Bojanić” iz Jajca.

Privatna kompanija “Bojanić” iz Jajca na osmoj ponovljenoj licitaciji za prodaju banjalučkog “Žitoprodukta” kupila je njegovu imovinu za 1,9 miliona KM.

Stečajni upravnik u ovoj firmi Radovan Jakovljević rekao je da je zadovoljan što je imovina ovog nekadašnjeg giganta, uprkos kriznim uslovima, konačno pronašla kupca.

- Firma “Bojanić” obavezna je da u roku od narednih 20 dana uplati novac. Ona će potom morati zaposliti 30 radnika ove firme i zadržati njenu djelatnost u periodu od narednih pet godina - rekao je Jakovljević.

Stečajni postupak u ovoj firmi je otvoren u oktobru 2009. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik