Beneton zainteresovan za partnerstvo sa Niteksom

Bez autora
Jan 25 2011

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović učestvovao je u razgovorima sa predstavnicima italijanskog Benetona oko strateškog partnerstva sa niškom tekstilnom fabrikom Niteks (Nitex). Jedna od obaveza grada je da se slobodna carinska zona proširi na prostor Niteksa. Pregovori su u završnoj fazi i vrlo brzo će uslediti konkretizacija. Važno je da i grad i vlada pokažu jednu vrstu poštovanja prema partneru sa kojim se vode pregovori u smisli da se, dok se sve ne konkretizuje, ne izlazi u javnost sa detaljima. Jedan od prioriteta gradske vlasti je traženje strateških partnera za preduzeća u kojima su raskinute privatizacije. Nažalost, u Nišu je puno primera loših privatizacija koje su u jeku ekonomske krize tokom 2009. raskinute i sigurano je da će već u prvoj polovini ove godine biti pronađeni strateški partneri za neka od loše privatizovanih preduzeća.

Beneton zainteresovan za partnerstvo sa NiteksomGradonačelnik Niša Miloš Simonović potvrdio je da je učestvovao u razgovorima sa predstavnicima italijanskog Benetona oko strateškog partnerstva sa niškom tekstilnom fabrikom Niteks (Nitex).

Simonović je rekao i da je jedna od obaveza grada da se slobodna carinska zona proširi na prostor Niteksa.

"Nisam želeo da previše govorim o tom potencijalnom partneru za Niteks ali pregovori su u završnoj fazi i vrlo brzo će uslediti konkretizacija", istakao je niški gradonačelnik.

On je kazao da je "važno da i grad i vlada pokažu jednu vrstu poštovanja prema partneru sa kojim se vode pregovori u smisli da se, dok se sve ne konkretizuje, ne izlazi u javnost sa detaljima".

Niški mediji pisali su da je italijanski Beneton zainteresovan za nišku fabriku i da su pregovori u toku.

"Jedna od obaveza grada jeste da slobodna carinska zona bude proširena na lokaciju Niteksa, i to jeste praktično zahtev svih stranih investitora jer su većinom izvozno orijentisani", rekao je Simonović.

Simonović je kazao da je jedan od prioriteta gradske vlasti traženje strateških partnera za preduzeća u kojima su raskinute privatizacije.

"Nažalost, u Nišu je puno primera loših privatizacija koje su u jeku ekonomske krize tokom 2009. raskinute i siguran sam da će već u prvoj polovini ove godine biti pronađeni strateški partneri za neka od loše privatizovanih preduzeća", rekao je Simonović.

Niški gradonačelnik je kazao i da su u toku razgovori sa još tri investitora od kojih su dva zainteresovana za radnu zonu Donje Međurovo u kojoj južnokorejska kompanija Jura gradi dve fabrike, kao i italijanski Dajtek.

"Ako uspešno završimo pregovore sa ta dva nova investitora imaćemo popunjenu radnu zonu Donje Međurovo, pa planiramo da novu radnu zonu izgradimo na lokaciji na putu ka Niškoj Banji", rekao je Simonović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik