Bez privatizacije centara za stočarstvo

Bez autora
Dec 20 2010

Država je odustala od privatizacje tri reproduktivna centra za stočarstvo i to u Velikoj Plani, Krnjači i Temerinu. Odluka o obustavljanju privatizacije je dobra jer će omogućiti da se oživi stočarstvo u Srbiji, a pre svega, mlečno govedarstvo. Centri će postati javne ustanove u većinskom vlasništvu države. Odluka o prodaji reproduktivnih centara za stočarstvo bila je uređena podzakonskim aktima Zakona o veterinarstvu. Ti centri, koji su formirani radi unapređenja, pre svega, govedarstva Srbije, u poslednje dve godine nisu mogli da investiraju u poboljšanje svog rada, jer su čekali šta će se desiti oko njihove privatizacije. Ukoliko se zemlja koja pretenduje da bude poljoprivredna, odrekne takvih centara, postaje prinuđena da kupuje veoma skup rasplodni materijal iz inostranstva, što predstavlja dodatni nepotrebni trošak.

Bez privatizacije centara za stočarstvoDržava je odustala od privatizacje tri reproduktivna centra za stočarstvo i to u Velikoj Plani, Krnjači i Temerinu.

Odluka o obustavljanju privatizacije je dobra jer će omogućiti da se oživi stočarstvo u Srbiji, a pre svega, mlečno govedarstvo. Centri će postati javne ustanove u većinskom vlasništvu države. Odluka o prodaji reproduktivnih centara za stočarstvo bila je uređena podzakonskim aktima Zakona o veterinarstvu.

Ti centri, koji su formirani radi unapređenja, pre svega, govedarstva Srbije, u poslednje dve godine nisu mogli da investiraju u poboljšanje svog rada, jer su čekali šta će se desiti oko njihove privatizacije. Ukoliko se zemlja koja pretenduje da bude poljoprivredna, odrekne takvih centara, postaje prinuđena da kupuje veoma skup rasplodni materijal iz inostranstva, što predstavlja dodatni nepotrebni trošak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik