Bomeks spreman da investira pet miliona evra u Magnohrom

Bez autora
May 12 2010

Firma Bomeks zainteresovana da kupi kraljevačku firmu Magnohrom i da u nju uloži pet miliona evra. Oni su zainteresovani za pokretanje proizvodnje u Magnohromu, posebno za proizvodnju vatrostalnih materijala, po čemu je ta fabrika bila poznata. Radnici se dobro sećaju da je Bomeks uspešno sarađivao s Magnohrom tri godine, da je u tom periodu 1.700 zaposlenih redovno primilo 36 zarada, sve do momenta kada je Mital kupio fabriku. Magnohrom je 2006. kupila kompanija Global Steel Holding, čiji je vlasnik indijska kompanija Mital, ali je privatizacija raskinuta zbog toga što kupac nije ispunio obaveze iz ugovora.

Bomeks spreman da investira pet miliona evra u MagnohromFirma Bomeks zainteresovana da kupi kraljevačku firmu Magnohrom i da u nju uloži pet miliona evra, rekao vlasnik Bomeksa Milan Bjelić posle sastanka s lokalnim vlastima u Kraljevu.

Bjelić je naglasio da je zainteresovan za pokretanje proizvodnje u Magnohromu, posebno za proizvodnju vatrostalnih materijala, po čemu je ta fabrika bila poznata.

"Radnici se dobro sećaju da je Bomeks uspešno sarađivao s Magnohrom tri godine, da je u tom periodu 1.700 zaposlenih redovno primilo 36 zarada, sve do momenta kada ke Mital kupio fabriku", kaže Bjelić.

Magnohrom je 2006. kupila kompanija Global Steel Holding, čiji je vlasnik indijska kompanija Mital, ali je privatizacija raskinuta zbog toga što kupac nije ispunio obaveze iz ugovora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik