Četiri kompanije da dostave ponude za Aerodrome

Bez autora
Jan 19 2020

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva saopštilo je da su četiri kompanije ispunile pretkvalifikacione kriterijume za dodjelu koncesije za Aerodrome Crne Gore.

Kompanije Incheon International Airport Corporation, GMR Airports Limited, Groupe ADP Consorcium – TAV Havanlimanlari holding i Aeroports de Paris International i Corporation America Airports ispunile su pretkvalifikacione kriterijume za dodjelu koncesija za Aerodrome Crne Gore.

Te kompanije dobiće poziv da dostave ponudu, odnosno da učestvuju u fazi poziva za dostavljanje ponuda iz tenderskog postupka.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva su saopštili da je tenderska komisija utvrdila da su te četiri kompanije ispunile pretkvalifikacione kriterijume i da su označene kao Kvalifikovani ponuđači.

Juznokorejski Incheon International Airport Corporation, čiji je glavni aerodrom Incheon Seul, godišnje opsluži oko 65 miliona putnika.

GMR Airports Limited iz Indije, godišnje opsluži više od sto miliona putnika, a glavni aerodromi su Indira Gandhi Delhi, Cebu i Sabiha Gokcen Istanbul.

Francusko-turski AdP International / TAV Havalimanlari Holding AS (Groupe AdP Consortium) godišnje opsluži više od 120 miliona putnika, a glavni aerodromi su Skoplje, Tbilisi, ParizCDG i Bodrum.

Corporacion America Airports SA godišnje preveze oko 81,3 miliona putnika, a glavni aerodromi su Buenos Aires, Jerevan, Firenca i Piza.

Na pretkvalifikacioni tender za dodjelu koncesija stiglo je sedam prijava.

Ministarstvo je 11. oktobra objavilo javni poziv za podnošenje prijava za pretkvalifikaciju za dodjelu koncesija za Aerodrome Crne Gore.

Predmet koncesije je izgradnja, rekonstrukcija, modernizacija, održavanje i korišćenje aerodrome.

Ponuđač mora da dokaže da je bio odgovoran za razvijanje, projektovanje, inžinjering, nabavku i izgradnju ili upravljanje i nadgledanje izgradnje aerodrome, minimalne ukupne vrijednosti od 300 miliona eura u posljednjih deset godina, sa vrijednošću izgradnje od 100 miliona eura u najmanje jednom aerodromu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik