Đakovština: Imovina prodana Žitu, Pan-Peku i Croatia banci za 190 milijuna kuna

Bez autora
Jan 05 2011

Na šestoj usmenoj javnoj dražbi, održanoj danas na Trgovačkom sudu u Osijeku, prodana je imovina propale đakovačke mlinsko-pekarske industrije Đakovština d.d. u stečaju za 190 milijuna kuna. Ukupna početna cijena s kojom je startala današnja dražba bila je 100 milijuna kuna. Većinu imovine, podijeljene u tri velike tehnološke cjeline, kupila je osječka tvrtka Žito, dosadašnji zakupac Đakovštine koja je u stečaj otišla krajem siječnja prošle godine. Žito je kupilo tehnološku cjelinu Mlin i silose te dio tehnološke cjeline Tena, dok je istoimenu tvornicu kruha i peciva unutar te cjeline kupila zagrebačka tvrtka Pan-Pek, kojoj je Žito zakup Tene prepustilo u kolovozu prošle godine. Tehnološku cjelinu Sjemenarstvo kupila je Croatia banka.

Đakovština: Imovina prodana Žitu, Pan-Peku i Croatia banci za 190 milijuna kunaNa šestoj usmenoj javnoj dražbi, održanoj danas na Trgovačkom sudu u Osijeku, prodana je imovina propale đakovačke mlinsko-pekarske industrije Đakovština d.d. u stečaju za 190 milijuna kuna.

Ukupna početna cijena s kojom je startala današnja dražba bila je 100 milijuna kuna.

Većinu imovine, podijeljene u tri velike tehnološke cjeline, kupila je osječka tvrtka Žito, dosadašnji zakupac Đakovštine (ZSE:DVKVS-R-A) koja je u stečaj otišla krajem siječnja prošle godine. Žito je kupilo tehnološku cjelinu Mlin i silose te dio tehnološke cjeline Tena, dok je istoimenu tvornicu kruha i peciva unutar te cjeline kupila zagrebačka tvrtka Pan-Pek, kojoj je Žito zakup Tene prepustilo u kolovozu prošle godine. Tehnološku cjelinu Sjemenarstvo kupila je Croatia banka.

Procjenjuje se da će u konačnici od prodaje, a za nju je preostalo još nekoliko hala i čestica izvan tvorničkog kruga, biti ostvaren iznos manji za svega 20-ak posto od procijenjene vrijednosti stečajnog dužnika. Završno ročište za Đakovštinu moglo bi se održati u svibnju ove godine, a time i završetak stečaja.

Đakovština je otišla u stečaj u siječnju 2010. zbog prezaduženosti i blokade od 224 milijuna kuna. U trenutku otvaranja ste

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik