Danas na prodaji „Zlatara Majdanpek“ i „Megaplast“

Bez autora
Dec 09 2010

Imovina „Zlatare Majdanpek“ i donjomilanovačkog „Megaplasta“ koji čine Industriju za preradu Majdanpek u restrukturiranju, danas će se naći na javnom nadmetanju u Agenciji za privatizaciju u Beogradu. Nekada najveći proizvođač zlatnog i srebrnog nakita na Balkanu, majdanpečka „Zlatara“ raspolaže proizvodnim pogonima u Majdanpeku, centralnim magacinom, poslovnim prostorom u Beogradu, kao i sa deset lokala ukupne površine 625,4 kvadrata u Majdanpeku, Beogradu, Nišu, Knjaževcu, Valjevu, Boru, Zaječaru, Požarevcu i Podgorici. Osim ovoga u imovinu „Zlatare Majdanpek“ koja se prodaje spada i građevinsko zemljište, oprema za obavljanje delatnosti, zalihe materijala, sitnog inventara, nedovršena proizvodnja i gotovi proizvodi. Početna cena imovine je 4,895 miliona evra, a budući kupac ima obavezu da zadrži 337 radnika i pet godina kontinuiteta u proizvodnji.

Danas na prodaji „Zlatara Majdanpek“ i „Megaplast“Imovina „Zlatare Majdanpek“ i donjomilanovačkog „Megaplasta“ koji čine Industriju za preradu Majdanpek u restrukturiranju, danas će se naći na javnom nadmetanju u Agenciji za privatizaciju u Beogradu.

Nekada najveći proizvođač zlatnog i srebrnog nakita na Balkanu, majdanpečka „Zlatara“ raspolaže proizvodnim pogonima u Majdanpeku, centralnim magacinom, poslovnim prostorom u Beogradu, kao i sa deset lokala ukupne površine 625,4 kvadrata u Majdanpeku, Beogradu, Nišu, Knjaževcu, Valjevu, Boru, Zaječaru, Požarevcu i Podgorici. Osim ovoga u imovinu „Zlatare Majdanpek“ koja se prodaje spada i građevinsko zemljište, oprema za obavljanje delatnosti, zalihe materijala, sitnog inventara, nedovršena proizvodnja i gotovi proizvodi.

Početna cena imovine je 4,895 miliona evra, a budući kupac ima obavezu da zadrži 337 radnika i pet godina kontinuiteta u proizvodnji.

Agencija za privatizaciju je 3. novembra osim za „Zlataru“, objavila javni poziv za kupovinu imovine „Megaplasta“ iz sastava Industrije za preradu Majdanpek, koja je takođe zakazana za danas. Početna cena pokretne i nepokretne imovine „Megaplasta“, u pitanju su proizvodni pogoni, magacinski prostor, objekti niskogradnje, oprema, zalihe materijala, sitnog inventara, nedovršene proizvodnje i gotovi proizvodi, iznosi 367.306 evra. Kao i u slučaju „Zlatare“, budući vlasnik ima obavezu da primi u radni odnos na neodređeno vreme 70 radnika i obezbedi kontinuitet u proizvodnji najmanje pet godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik