Devet kompanija zainteresovano za kupovinu Azotare

Bez autora
Apr 28 2021

Za kupovinu "Azotare Pančevo" zainteresovano je devet kompanija iz zemlje i inostranstva. Kako saznaje "Blic Biznis", na listi potencijalnih kupaca koji su otkupili tendersku dokumentaciju su domaći privrednici Zvonko Gobeljić i Petar Matijević, ali i kompanije "Viktorija Oil", "Eliksir", "Promist", te kompanija Indo Rama sa sedištem u Singapuru, koja godinama radi u oblasti proizvodnje veštačkih đubriva.

Odluka o kupcu biće poznata 6. maja, za kada je i zakazana licitacija u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Sutra, 29. aprila u četvrtak, ističe i rok za polaganje depozita za kupovinu "Azotare" u visini od 5 miliona evra, i tada će biti poznato ko je ušao u uži krug za preuzimanje pančevačke fabrike koja je nekada bila najveća fabrika veštačkih đubriva na Balkanu.

Prema našim informacijama, Gobeljić će u kupovinu "Azotare" ući preko firme "FPM Logistički centar".

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju HIP Azotara iz Pančeva u stečaju krajem prošle godine, po početnoj ceni od oko 5,8 milijardi dinara, odnosno oko 49 miliona evra.

Najznačajanija imovina Azotare je fabrika veštačkih đubriva i azotnih jedinjenja u Pančevu, koju čine građevinski objekti, postrojenja i oprema, kao i mehanizacija, potraživanja i zalihe materijala. Fabrika u vlasništvu ima 334 objekta i 50 hektara zemlje.

Azotara je zapošljavala gotovo 1.000 ljudi, a otišla je u stečaj sredinom septembra 2018.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik