Do kraja 2010. novi pokušaj prodaje fabrike Milan Toplica

Bez autora
Nov 02 2010

Do kraja godine biće organizovan još jedan pokušaj prodaje fabrike mineralne vode "Milan Toplica", pošto ni druga aukcijska prodaja nije uspela. Aukcija zakazana za 29. oktobar u Privrednom sudu u Nišu nije održana jer niko od zainteresovanih nije uplatio depozit od 62 miliona dinara za kupovinu imovine fabrike mineralne vode iz Tulara. U narednih 15 dana sazvaće se petočlani Odbor poverilaca fabrike "Milan Toplica" i zatražiti saglasnost da promeni način prodaje fabrike, odnosno da se sa aukcije pređe na prodaju prijemom pisanih ponuda. Imovina fabrike koja ne radi od 2003. godine procenjena je na blizu 3,2 miliona evra, a vrenost potpuno nove još neinstalirane proizvodne linije vredna je 2,8 miliona evra. Mali akcionari, bivši radnici fabrike kazali su da je za kupovinu fabrike ozbiljno bio zainteresovan vlasnik firme "Toplički vinogradi", ali da je u poslednjem momentu odustao od polaganja depozita i kupovine.

Do kraja 2010. novi pokušaj prodaje fabrike Milan ToplicacDo kraja godine biće organizovan još jedan pokušaj prodaje fabrike mineralne vode "Milan Toplica", pošto ni druga aukcijska prodaja nije uspela.

Kako je kazao stečajni upravnik te fabrike Miroljub Dimitrijević, aukcija zakazana za 29. oktobar u Privrednom sudu u Nišu nije održana jer niko od zainteresovanih nije uplatio depozit od 62 miliona dinara za kupovinu imovine fabrike mineralne vode iz Tulara.

Dimitrijević je kazao da će u narednih 15 dana sazvati petočlani Odbor poverilaca fabrike "Milan Toplica" i zatražiti saglasnost da promeni način prodaje fabrike, odnosno da se sa aukcije pređe na prodaju prijemom pisanih ponuda.

Imovina fabrike koja ne radi od 2003. godine procenjena je na blizu 3,2 miliona evra, a vrenost potpuno nove još neinstalirane proizvodne linije vredna je 2,8 miliona evra.

Mali akcionari, bivši radnici fabrike kazali su da je za kupovinu fabrike ozbiljno bio zainteresovan vlasnik firme "Toplički vinogradi", ali da je u poslednjem momentu odustao od polaganja depozita i kupovine.

Fabrika "Milan Toplica" privatizovana je 2004. kada su je kupili C market, Atlas sistem i Eko produkt iz Beograda.

Pošto novi vlasnici nisu izvršili ugovorne obaveze kupoprodajni ugovor pred Privrednim sudom u Nišu raskinut je 2008. godine, a fabrika je na izričiti zahtev radnika koji su hteli da žaštite imovinu od propadanja otišla u stečaj u septembru 2009. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik