Država odlučuje o "Luci Beograd", "Zvezdi" i "Partizanu"

Bez autora
May 13 2010

Luka Beograd će "ostati tamo gde jeste", ali će o tome, kao i o pitanju vlasništva nad fudbalskim klubovima "Crvena Zvezda" i "Partizan", odlučivati država. Namena Luke Beograd je po generalnom planu i po svemu takva da luka ostaje gde jeste i u ovom trenutku ne postoji nikakva mogućnost da se to na bilo koji način menja.Sve aktivnosti luke se dešavaju upravo na onom delu gde jeste luka, a kako će dalje izgledati lučka delatnost u celoj Srbiji zavisiće od novog Zakona o lukama, koji treba da donose država...

Država odlučuje o Dragan Đilas izjavio da će "Luka Beograd" ostati tamo gde jeste, ali da će o tome, kao i o pitanju vlasništva nad fudbalskim klubovima "Crvena Zvezda" i "Partizan", odlučivati država.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da će Luka Beograd "ostati tamo gde jeste", ali da će o tome, kao i o pitanju vlasništva nad fudbalskim klubovima "Crvena Zvezda" i "Partizan", odlučivati država.

"Namena Luke Beograd je po generalnom planu i po svemu takva da luka ostaje gde jeste i u ovom trenutku ne postoji nikakva mogućnost da se to na bilo koji način menja", rekao je Đilas novinarima u hotelu "Hajat", na sastanku sa privrednicima iz Američke privredne komore.

"Sve aktivnosti luke se dešavaju upravo na onom delu gde jeste luka, a okolo se nalaze razni magacini i skladišta za koje mislim da im nije mesto u tom delu Beograda, a kako će dalje izgledati lučka delatnost u celoj Srbiji zavisiće od novog Zakona o lukama, koji treba da donose država", rekao je Đilas i dodao da je "u ovom trenutku deo koji je lučki takav, a da delu zemljišta koji je okolo može da se menja namena".

Đilas je napomenuo da ne treba zaboraviti ni činjenicu da je "Luka Beograd" u privatnom vlasništvu dodajući da je "trebalo možda prvo doneti Zakon o lukama pa onda prodavati luke u Srbiji".

"Mislim da bi bilo sjajno da najveća evropska luka, nemačka Duisport, koja je pokazala zainteresovanost, dođe i napravi zajedničko ulaganje sa pančevačkom lukom Dunav. To je samo 10 kilometara od centra Beograda i ako se to desi onda možemo da pričamo šta je dalji interes glavnog grada", dodao je gradonačelnik.

Govoreći o takođe aktuelnim temama-vlasništvu u sportskim klubovima, Đilas je rekao da država, a ne grad, treba da donese odluku po pitanju vlasništva u fudbalskim klubovima u Srbiji- da li će biti privatno vlasništvo ili će biti primenjen neki drugi model.

"Mislim da je mnogo veći problem i 'Zvezde' i 'Partizana' ponašanje huligana na stadionima i kada se to bude rešilo grad je otvoren za svaki projekat, koji treba da omogući razvoj sporta i u kome može da participira", naglasio je Đilas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik