Država zaplenjuje 17 preduzeća od Purića i saradnika

Od preduzetnika Slaviše Purića i njegovih saradnika, koji se terete da su oštetili državna preduzeća za oko 15 miliona evra, biće privremeno oduzeto 17 firmi. Ovo je zasad najveća zaplena preduzeća u Srbiji. Njihova vrednost još nije utvrđena, ali u pitanju je više miliona evra. Direkcija za upravljanje imovinom ministarstva pravde postaviće novu upravu u svim oduzetim preduzećima. Odlukom Višeg suda u Beogradu od 24. decembra od samog Purića privremeno se oduzima preduzeće za trgovinu na veliko drvetom, građevinskim materijalom i sanitarijama Obala iz Beograda. Slaviša Purić (50) je kontroverzni biznismen iz Šapca, koji je godinama učestvovao na aukcijama. Poznat je kao kupac brojnih preduzeća koja su privatizovana poslednjih godina.

Država zaplenjuje 17 preduzeća od Purića i saradnikaOd preduzetnika Slaviše Purića i njegovih saradnika, koji se terete da su oštetili državna preduzeća za oko 15 miliona evra, biće privremeno oduzeto 17 firmi, piše danas Blic.

"Ovo je zasad najveća zaplena preduzeća u Srbiji. Njihova vrednost još nije utvrđena, ali u pitanju je više miliona evra. Direkcija za upravljanje imovinom ministarstva pravde postaviće novu upravu u svim oduzetim preduzećima", rekao je izvor Blica.

Odlukom Višeg suda u Beogradu od 24. decembra, kako saznaje Blic, od samog Purića privremeno se oduzima preduzeće za trgovinu na veliko drvetom, građevinskim materijalom i sanitarijama Obala iz Beograda.

Slaviša Purić (50) je kontroverzni biznismen iz Šapca, koji je godinama učestvovao na aukcijama.

Poznat je kao kupac brojnih preduzeća koja su privatizovana poslednjih godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik