Elan se sprema za privatizaciju

Bez autora
Jan 09 2011

Slovensko državno poduzeće PDP traži međunarodnog savjetnika koji bi vodio privatizaciju Elana. Većinski vlasnik čuvenog slovenskog proizvođača skija, Elana iz Begunja, traži međunarodnog savjetnika koji bi vodio privatizaciju Elana, a ponude očekuje do kraja ovog mjeseca. PDP, koji je u vlasništvu slovenske države je ovaj poziv uputio na adrese više od 30 međunarodnih financijskih institucija. Dokapitalizacija Elana koji je nedavno završio s procesom stečaja od strane mogućeg strateškog partnera doduše nije potrebna ali bi dobro došla za nove projekte. Nije isključeno da novi, mogući vlasnik Elana u njemu dobije i većinski vlasnički udjel, ukoliko ponuda bude odgovarajuća. Prema prošlogodišnjim podacima, Elan je ostvario 80 milijuna eura od poslovanja, dok je njegova "zimska divizija", odnosno proizvodnja artikala za zimske sportove dosegla milijuna eura dobitka, a nautički sektor oko tri milijuna eura gubitaka.

Elan se sprema za privatizacijuSlovensko državno poduzeće PDP traži međunarodnog savjetnika koji bi vodio privatizaciju Elana.

Većinski vlasnik čuvenog slovenskog proizvođača skija, Elana iz Begunja, traži međunarodnog savjetnika koji bi vodio privatizaciju Elana, a ponude očekuje do kraja ovog mjeseca. PDP, koji je u vlasništvu slovenske države je ovaj poziv uputio na adrese više od 30 međunarodnih financijskih institucija.

Izvršni direktor PDP Matej Golob Macele kaže da dokapitalizacija Elana koji je nedavno završio s procesom stečaja od strane mogućeg strateškog partnera doduše nije potrebna ali bi dobro došla za nove projekte. Macele dodaje i da nije isključeno da novi, mogući vlasnik Elana u njemu dobije i većinski vlasnički udjel, ukoliko ponuda bude odgovarajuća.

Prema prošlogodišnjim podacima, Elan je ostvario 80 milijuna eura od poslovanja, dok je njegova "zimska divizija", odnosno proizvodnja artikala za zimske sportove dosegla milijuna eura dobitka, a nautički sektor oko tri milijuna eura gubitaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik