"Enikon" prodat za 9,9 miliona dinara

Bez autora
Mar 06 2011

Preduzeće Enikon iz Loznice prodato je na aukciji konzorcijumu, koji je predstavljao Zoran Stevanović za 9,9 miliona dinara. Na aukciji održanoj juče, kupovinom 70 odsto kapitala preduzeća Enikon, kupac je preuzeo i 25,56 miliona dinara obaveza te firme. Početna cena bila je 9,4 miliona dinara, a kupoprodajnim ugovorom je predviđen obavezni investicioni program od 4,7 miliona dinara. Ukupna procenjena vrednost 70 odsto kapitala koji je privatizovan iznosi 47,1 milion dinara. Pored pobednika, na aukciji je učestvovao još jedan ponuđač. Bila je to druga aukcija ovog preduzeća, pošto na prvoj, održanoj 11. decembra 2009. godine, nije bilo zainteresovanih kupaca. Osnovna delatnost Enikona je pružanje metalskih usluga remonta i održavanje industrijskih i energetskih postrojenja. Firma zapošljava 104 radnika, uglavnom proizvodne struke.

"Enikon" prodat za 9,9 miliona dinaraPreduzeće Enikon iz Loznice prodato je na aukciji konzorcijumu, koji je predstavljao Zoran Stevanović za 9,9 miliona dinara, objavljeno je na internet sajtu Agencije za privatizaciju.

Na aukciji održanoj juče, kupovinom 70 odsto kapitala preduzeća Enikon, kupac je preuzeo i 25,56 miliona dinara obaveza te firme.

Početna cena bila je 9,4 miliona dinara, a kupoprodajnim ugovorom je predviđen obavezni investicioni program od 4,7 miliona dinara.

Ukupna procenjena vrednost 70 odsto kapitala koji je privatizovan iznosi 47,1 milion dinara.

Pored pobednika, na aukciji je učestvovao još jedan ponuđač. Bila je to druga aukcija ovog preduzeća, pošto na prvoj, održanoj 11. decembra 2009. Godine, nije bilo zainteresovanih kupaca.

Osnovna delatnost Enikona je pružanje metalskih usluga remonta i održavanje industrijskih i energetskih postrojenja. Firma zapošljava 104 radnika, uglavnom proizvodne struke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik