Fabrika duhana Sarajevo kupuje banjalučko "Oslobođenje"?

Bez autora
Jun 13 2010

Beogradska kompanija "Delta" predložila je danas da svoj većinski paket akcija u banjalučkom "Oslobođenju" proda Farbrici duhana Sarajevo po simboličnoj cijeni od jedne konvertibilne marke (KM). To je predloženo na sastanku radnika, predstavnika sindikata i rukovodstva "Oslobođenja", kojem je prisustvovao i predstavnik "Delte" Vojilsav Glavinić. Sindikat je tražio da Fabrika duhana Sarajevo preuzme svih 265 radnika "Oslobođenja", da izmiri zaostale obaveze prema njima, kao i da se budući status radnika reguliše prema zakonima i kolektivnom ugovoru RS-a, s obzirom na to da je mogući kupac iz Federacije BiH. U međuvremenu Fabrika duvana Banjaluka je "ispala iz priče" o kupovini "Oslobođenja", a ako ne bude realizovan projekt sa Fabrikom duhana Sarajevo do 30. juna, "Oslobođenje" će otići u stečaj. Novi vlasnik bi radnicima "Oslobođenja" trebalo da izmiri 11 plaća, kao i neuplaćene doprinose za zdravstveno i socijalno osiguranje.

Fabrika duhana Sarajevo kupuje banjalučko "Oslobođenje"?Beogradska kompanija "Delta" predložila je danas da svoj većinski paket akcija u banjalučkom "Oslobođenju" proda Farbrici duhana Sarajevo po simboličnoj cijeni od jedne konvertibilne marke (KM).

Ovo je novinarima izjavio predsjednik Granskog sindikata trgovine i turizma RS-a Goran Savanović, navodeći da je to predloženo na sastanku radnika, predstavnika sindikata i rukovodstva "Oslobođenja", kojem je prisustvovao i predstavnik "Delte" Vojilsav Glavinić.

Sindikat je tražio da Fabrika duhana Sarajevo preuzme svih 265 radnika "Oslobođenja", da izmiri zaostale obaveze prema njima, kao i da se budući status radnika reguliše prema zakonima i kolektivnom ugovoru RS-a, s obzirom na to da je mogući kupac iz Federacije BiH.

Savanović je naveo da je u međuvremenu Fabrika duvana Banjaluka "ispala iz priče" o kupovini "Oslobođenja", dodajući da će, ako ne bude realizovan projekt sa Fabrikom duhana Sarajevo do 30. juna, "Oslobođenje" otići u stečaj.

Novi vlasnik bi radnicima "Oslobođenja" trebalo da izmiri 11 plaća, kao i neuplaćene doprinose za zdravstveno i socijalno osiguranje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik