Firma Vihor iz Bratunca prodata za 210.000 KM

Bez autora
Jul 18 2010

Nekadašnji radnici Transportnog preduzeća Vihor iz Bratunca, uprkos organiziranim protestima pred zgradom uprave firme gdje se održavala 37. licitacija, nisu uspjeli spriječiti njegovu prodaju. Preduzeće je prodato za 210.000 maraka firmi Auto-moto Trade iz Srebrenice. Prema sudskim presudama, Vihor duguje radnicima 950.000 maraka. Na koji način će biti izmirene obaveze zavisi od Odbora povjerilaca, a stečajni sudija vodi računa o zaštiti zakonitosti. Prodati su 12,5 dunuma asfaltiranog zemljišta, hala od 4.000 kvadratnih metara i upravna zgrada od 900 kvadrata. Ranije su prodati autobuska stanica i tehnički remont vozila. Radnici su namjeravali spriječiti prodaju preduzeća kao i na prošloj licitaciji, ali u tome nisu uspjeli.

Firma Vihor iz Bratunca prodata za 210.000 KMNekadašnji radnici Transportnog preduzeća Vihor iz Bratunca, uprkos organiziranim protestima pred zgradom uprave firme gdje se održavala 37. licitacija, nisu uspjeli spriječiti njegovu prodaju.

Kako nam je potvrdio stečajni upravnik Reuf Kapić, preduzeće je prodato za 210.000 maraka firmi Auto-moto Trade iz Srebrenice.

Prema sudskim presudama, Vihor duguje radnicima 950.000 maraka. Na koji način će biti izmirene obaveze zavisi od Odbora povjerilaca, a stečajni sudija vodi računa o zaštiti zakonitosti.

Prodati su 12,5 dunuma asfaltiranog zemljišta, hala od 4.000 kvadratnih metara i upravna zgrada od 900 kvadrata. Ranije su prodati autobuska stanica i tehnički remont vozila.

Predstavnik radnika Žarko Mićić kazao je da su radnici namjeravali spriječiti prodaju preduzeća kao i na prošloj licitaciji, ali u tome nisu uspjeli.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik