Francuski biznismen novi gazda Delišesa

Bez autora
Jul 18 2010

Francuski biznismen Pjer Vernizo novi je vlasnik Fabrike za konzervirano voće i povrće u Vladičinom Hanu i plantaže u Žitorađi Poljoprivrednog kombinata Delišes. Objekte Delišesa kupac iz Francuske prezeo je za 490.000 evra, rekao je Mitrović agenciji Beta i dodao da je novi vlasnik najavio značajna investiciona ulaganja u modernizaciju proizvodnje i zapošljavanje znatnog broja radnika. Očekuje se da će ovo biti uspešna privatizacija. Prodajom fabrike i plantaže počeo je oporavak ne samo Delišesa, već i privrede i opštine Vladičin Han. Više nemamo pravo na grešku i lošu privatizaciju. Delišes je prodat na aukciji 16. jula, a početna cena za Fabriku za konzerviranje voća i povrća i plantaže u Žitorađi bila je veća od 1,1 milion evra.

Francuski biznismen novi gazda DelišesaFrancuski biznismen Pjer Vernizo novi je vlasnik Fabrike za konzervirano voće i povrće u Vladičinom Hanu i plantaže u Žitorađi Poljoprivrednog kombinata Delišes, izjavio je danas predsednik opštine Vladičin Han Nenad Mitrović.

Objekte Delišesa kupac iz Francuske prezeo je za 490.000 evra, rekao je Mitrović agenciji Beta i dodao da je novi vlasnik najavio značajna investiciona ulaganja u modernizaciju proizvodnje i zapošljavanje znatnog broja radnika.

"Očekujem da će ovo biti uspešna privatizacija. Prodajom fabrike i plantaže počeo je oporavak ne samo Delišesa, već i privrede i opštine Vladičin Han. Više nemamo pravo na grešku i lošu privatizaciju", kazao je Mitrović.

Delišes je prodat na aukciji 16. jula, a početna cena za Fabriku za konzerviranje voća i povrća i plantaže u Žitorađi bila je veća od 1,1 milion evra.

Zbog loše privatizacije, u Vladčinom Hanu su propali Drvna industrija Sloga, Industrija građevinskog materijala Balkan brik, Erozija, Mehanizacija, Fabrika omotnog papira i ambalaže i druge firme.

Agencija za privatizaciju do kraja jula zakazaće novu prodaju Fabrike sokova u Lepenici.

Poljoprivredni kombinat Delšes je šest godina u postupku restrukturiranja. Deo kombinata ranije je kupio Nektar iz Bačke Palanke.

Do pre devet godina u Delišesu je bilo zaposleno oko 1.400 radnika, ali ih je posle nekoliko socijalnih programa ostalo svega četrdesetak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik