Gorenje i IFC potpisuju dogovor o upisu novih dionica

Bez autora
Jun 07 2010

Direktor Međunarodne financijske korporacije (IFC) Dimitris Tsitsiragos i predsjednik uprave slovenskog Gorenja Franjo Bobinac danas će u Velenju potpisati dogovor o upisu novih dionica kojima će IFC ući u vlasničku strukturu Gorenja. Odbor direktora IFC-a u svibnju je potvrdio investiciju u vlasnički kapital, a dioničari Gorenja su se krajem svibnja skoro suglasno složili s povećanjem kapitala društva. U prvom krugu dokapitalizacije IFC će uplatiti 25 milijuna eura, kao i u drugom, koji će se odvijati u tri faze. U oba će kruga cijena novoizdane dionice biti jednaka, točnije 13,32 eura, što predstavlja 6-mjesečni prosjek jedinstvenog tečaja dionice.

Gorenje i IFC potpisuju dogovor o upisu novih dionicaDirektor Međunarodne financijske korporacije (IFC) Dimitris Tsitsiragos i predsjednik uprave slovenskog Gorenja Franjo Bobinac danas će u Velenju potpisati dogovor o upisu novih dionica kojima će IFC ući u vlasničku strukturu Gorenja.

Odbor direktora IFC-a u svibnju je potvrdio investiciju u vlasnički kapital, a dioničari Gorenja su se krajem svibnja skoro suglasno složili s povećanjem kapitala društva.

U prvom krugu dokapitalizacije IFC će uplatiti 25 milijuna eura, kao i u drugom, koji će se odvijati u tri faze. U oba će kruga cijena novoizdane dionice biti jednaka, točnije 13,32 eura, što predstavlja 6-mjesečni prosjek jedinstvenog tečaja dionice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik