„Gorenje“ kupilo pogone „Porcelana“

Bez autora
Feb 24 2011

Slovenačka kompanija „Gorenje“ kupila je u četvrtak, za 1,15 miliona evra, napuštene pogone zaječarske fabrike „Porcelan“, koja je u stečaju. U halama, površine 18.000 kvadratnih metara, ova firma će u narednom periodu otvoriti pogon za proizvodnju mašina za pranje i sušenje veša, kao i umivaonika. Predugovorom, koji je potpisan 27. januara, „Gorenje“ se obavezalo da će da investira 2,9 miliona evra u pokretanje proizvodnje i u naredne tri godine ovde uposli 300 radnika. S druge strane, sa razdela Ministarstva ekonomije će slovenačkoj kompaniji biti uplaćen iznos od 10 hiljada evra po svakom zaposlenom radniku, a prema uredbi Vlade Srbije o podsticanju investicija.

„Gorenje“ kupilo pogone „Porcelana“Slovenačka kompanija „Gorenje“ kupila je u četvrtak, za 1,15 miliona evra, napuštene pogone zaječarske fabrike „Porcelan“, koja je u stečaju.

U halama, površine 18.000 kvadratnih metara, ova firma će u narednom periodu otvoriti pogon za proizvodnju mašina za pranje i sušenje veša, kao i umivaonika.

Predugovorom, koji je potpisan 27. januara, „Gorenje“ se obavezalo da će da investira 2,9 miliona evra u pokretanje proizvodnje i u naredne tri godine ovde uposli 300 radnika. S druge strane, sa razdela Ministarstva ekonomije će slovenačkoj kompaniji biti uplaćen iznos od 10 hiljada evra po svakom zaposlenom radniku, a prema uredbi Vlade Srbije o podsticanju investicija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik