Grand kafa želi preostali deo Štarka i Kiseljaka

Kompanija Grand kafa objavila je obaveštenje o nameri preuzimanja preostalih akcija konditorske kompanije Soko Nada Štark i punionice vode Palanački kiseljak. Grand kafa je u vlasništvu slovenačke Droge Kolinske koja je upravo postala vlasništvo hrvatske Atlantik grupe. U proizvođaču slatkiša Soko Štarku Grand kafa namerava da preuzme 191.675 akcija odnosno 5,86 odsto. Grand kafa je sada vlasnik 2,3 miliona akcija ili 70,62 odsto Soko Štarka a sa beogradskim Tobesom, koji će u ponudi za preuzimanje delovati zajedno sa ponuđačem, poseduje 3,07 miliona akcija ili 94,13 odsto. U Palanačkom kiseljaku Grand kafa namerava da preuzme 16.140 vlasničkih hartija ili 21,59 odsto punionice vode iz Smederevske Palanke. Grand kafa je sada vlasnik 79,4 odsto Palanačkog kiseljaka. Kompanija Grand kafa navela je u obaveštenju o nameri preuzimanja objavljenom u dnevnom listu Politika da će ponudu za preuzimanje objaviti pošto od Komisije za hartije od vrednosti dobije odobrenje.

Grand kafa želi preostali deo Štarka i KiseljakaKompanija Grand kafa objavila je obaveštenje o nameri preuzimanja preostalih akcija konditorske kompanije Soko Nada Štark i punionice vode Palanački kiseljak.

Grand kafa je u vlasništvu slovenačke Droge Kolinske koja je upravo postala vlasništvo hrvatske Atlantik grupe.

U proizvođaču slatkiša Soko Štarku Grand kafa namerava da preuzme 191.675 akcija odnosno 5,86 odsto.

Grand kafa je sada vlasnik 2,3 miliona akcija ili 70,62 odsto Soko Štarka a sa beogradskim Tobesom, koji će u ponudi za preuzimanje delovati zajedno sa ponuđačem, poseduje 3,07 miliona akcija ili 94,13 odsto.

U Palanačkom kiseljaku Grand kafa namerava da preuzme 16.140 vlasničkih hartija ili 21,59 odsto punionice vode iz Smederevske Palanke. Grand kafa je sada vlasnik 79,4 odsto Palanačkog kiseljaka.

Kompanija Grand kafa navela je u obaveštenju o nameri preuzimanja objavljenom u dnevnom listu Politika da će ponudu za preuzimanje objaviti pošto od Komisije za hartije od vrednosti dobije odobrenje.

Atlantik Grupa je inače juče završila preuzimanje slovenačke Droge Kolinske, vlasnika sve tri srpske kompanije, pošto je dosadašnjem vlasniku Istrabencu isplatila 243,1 milion evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik