HFP objavio natječaj za tiskaru Vjesnik

Bez autora
Jan 24 2011

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas natječaj za prodaju 62,15 posto dionica tvrtke Vjesnik d.d. (tiskara) po početnoj cijeni od 19,79 milijuna kuna. Riječ je o trećem natječaju za privatizaciju Vjesnika (riječ je o tiskari, a ne o dnevnom listu istog imena), a rok za predaju ponuda je dva mjeseca, do 24. ožujka ove godine do 14 sati. HFP prodaje 659.808 dionica ili 62,15 posto dionica Vjesnika d.d. iz portfelja HFP-a, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Po podacima iz natječaja, Vjesnik ima 399 zaposlenih, a ukupne su mu obveze krajem rujna prošle godine iznosile 103,6 milijuna kuna. Od potencijalnih se ponuđača uz ostalo traži zadržavanje osnovne djelatnosti (izdavačka i tiskarska djelatnosti) te zadržavanje sadašnjeg broja zaposlenih najmanje godinu dana kao i potpuno prihvaćanje obveza iz kolektivnog ugovora.

HFP objavio natječaj za tiskaru VjesnikHrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas natječaj za prodaju 62,15 posto dionica tvrtke Vjesnik d.d. (tiskara) po početnoj cijeni od 19,79 milijuna kuna.

Riječ je o trećem natječaju za privatizaciju Vjesnika (riječ je o tiskari, a ne o dnevnom listu istog imena), a rok za predaju ponuda je dva mjeseca, do 24. ožujka ove godine do 14 sati. HFP prodaje 659.808 dionica ili 62,15 posto dionica Vjesnika d.d. iz portfelja HFP-a, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Po podacima iz natječaja, Vjesnik ima 399 zaposlenih, a ukupne su mu obveze krajem rujna prošle godine iznosile 103,6 milijuna kuna. Od potencijalnih se ponuđača uz ostalo traži zadržavanje osnovne djelatnosti (izdavačka i tiskarska djelatnosti) te zadržavanje sadašnjeg broja zaposlenih najmanje godinu dana kao i potpuno prihvaćanje obveza iz kolektivnog ugovora.

Ponuđači trebaju dostaviti i program ulaganja i poslovni plan za narednih pet godina, uključivo s investicijskim planom, te oslobađanje državnih jamstava na način da se izda zamjensko jamstvo za državna jamstva od strane vjerovnika.

Na prethodna dva natječaja nije bilo ponuđača. U prvom krugu privatizacije, u kolovozu prošle godine, država je nešto više od 62 posto dionica Vjesnika prodavala po nominalnoj cijeni od 65,9 milijuna kuna, a u drugom krugu, početkom prosinca prošle godine, početna je cijena za taj većinski paket dionica bila 32,9 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik