HFP raspisuje natječaje za Modru špilju i Hotele Maestral

Bez autora
Mar 31 2010

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) uskoro će raspisati javne pozive za prodaju dioničkih udjela iz državnog portfelja u turističko-ugostiteljskoj tvrtki Modra špilja iz Komiže i u dubrovačkim Hotelima Maestral, odlučio je na današnjoj sjednici Upravni odbor HFP-a. Početna cijena za 42,59 posto dionica u tvrtki Modra špilja je 2,36 milijuna kuna, što je 30 posto nominalne vrijednosti tih dionica u državnom portfelju. Smanjena početna cijena određena je zbog toga što Modra špilja ima problem nelikvidnosti, a time i u pripremi i razvoju svoje djelatnosti, ali i s obzirom na stratešku važnost te tvrtke za razvoj turizma otoka Visa. Za 70,37 posto dionica iz državnog portfelja u tvrtki Hoteli Maestral početna cijena u javnom pozivu bit će 72,5 milijuna kuna. Za obje tvrtke u javnom će se pozivu od ponuditelja tražiti zadržavanje zaposlenih u dvije godine, program ulaganja i poslovni plan za pet godina te podmirenje obveza prema državi i drugim vjerovnicima koje u Modroj špilji iznose 56,4 milijuna kuna, a u Maestralu 99,8 milijuna kuna.

HFP raspisuje natječaje za Modru špilju i Hotele MaestralHrvatski fond za privatizaciju (HFP) uskoro će raspisati javne pozive za prodaju dioničkih udjela iz državnog portfelja u turističko-ugostiteljskoj tvrtki Modra špilja iz Komiže i u dubrovačkim Hotelima Maestral, odlučio je na današnjoj sjednici Upravni odbor HFP-a.

Početna cijena za 42,59 posto dionica u tvrtki Modra špilja je 2,36 milijuna kuna, što je 30 posto nominalne vrijednosti tih dionica u državnom portfelju. Smanjena početna cijena određena je zbog toga što Modra špilja ima problem nelikvidnosti, a time i u pripremi i razvoju svoje djelatnosti, ali i s obzirom na stratešku važnost te tvrtke za razvoj turizma otoka Visa.

Za 70,37 posto dionica iz državnog portfelja u tvrtki Hoteli Maestral početna cijena u javnom pozivu bit će 72,5 milijuna kuna. Za obje tvrtke u javnom će se pozivu od ponuditelja tražiti zadržavanje zaposlenih u dvije godine, program ulaganja i poslovni plan za pet godina te podmirenje obveza prema državi i drugim vjerovnicima koje u Modroj špilji iznose 56,4 milijuna kuna, a u Maestralu 99,8 milijuna kuna.

To su ujedno prvi ovogodišnji natječaji za turističke tvrtke iz portfelja HFP-a, pri čemu je najavljeno da će se u idućih dva mjeseca objaviti i javni pozivi za još neke hotele najvjerojatnije za Živogošće i Podgoru. Upravni odbor HFP-a danas je odlučio i da će se iz portfelja HFP-a dionice 39 dioničkih društava dodijeliti bez naplate invalidima Domovinskog rata te obiteljima poginulih i nestalih branitelja.

Ukupna nominalna vrijednost dionica predviđenih za tu dodjelu iznosi 9,5 milijuna kuna, dok im je tržišna vrijednost 11,5 milijuna kuna. Time će se riješiti oko 800 zahtjeva invalida i drugih navedenih skupina prema HFP-u, a do sada je HFP, po riječima predsjednik HFP-a Vedrana Duvnjaka, već odobrio 1400 takvih zahtjeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik