HFP spreman uložiti 100 milijuna kuna da spasi Sunčani Hvar

Bez autora
Nov 25 2010

Za spas Sunčanog Hvara Hrvatski fond za privatizaciju spreman je uložiti 100 milijuna kuna dodatnog kapitala u zamjenu za povećanje vlasničkog udjela i upravljačkih ovlasti. Orco Grupu, većinskog suvlasnika s kojim moraju postići dogovor o tome, terete za loše upravljanje posljednjih pet godina. HFP je spreman na sve opcije, uključujući i sudski spor s Orco Grupom. Ne traže trećeg partnera za Sunčani Hvar niti žele ikoga izbaciti iz vlasništva nego žele sačuvati tu važnu hotelsku tvrtku i omogućiti joj normalno poslovanje. Orcu su nedavno ponudili osnivanje odbora za analizu restrukturiranja Sunčanog Hvara, no nisu naišli na suradnju. HFP je odradio sve svoje obveze iz dioničkog sporazuma s Orcom, sklopljenog 2005. godine. Na skoroj javnoj dražbi na Zagrebačkoj burzi HFP je najavio prodaju dioničkih i poslovnih udjela države u 87 društava. Vrijednost koja će se nuditi na dražbi premašuje 30 milijuna kuna. Prodajni natječaji idu i za Uljanik Tesu iz Pule, Slavoniju Novu iz Županje te Hotela Medena iz Segeta Donjeg kod Trogira.

HFP spreman uložiti 100 milijuna kuna da spasi Sunčani HvarZa spas Sunčanog Hvara Hrvatski fond za privatizaciju spreman je uložiti 100 milijuna kuna dodatnog kapitala u zamjenu za povećanje vlasničkog udjela i upravljačkih ovlasti.

Orco Grupu, većinskog suvlasnika s kojim moraju postići dogovor o tome, terete za loše upravljanje posljednjih pet godina.

Predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak naglasio je na današnjoj sjednici Upravnog odbora da su spremni na sve opcije, uključujući i sudski spor s Orco Grupom. Kako prenosi Poslovni dnevnik, Duvnjak je istaknuo da ne traže trećeg partnera za Sunčani Hvar niti žele ikoga izbaciti iz vlasništva nego žele sačuvati tu važnu hotelsku tvrtku i omogućiti joj normalno poslovanje. Orcu su nedavno ponudili osnivanje odbora za analizu restrukturiranja Sunčanog Hvara, no nisu naišli na suradnju. HFP je, kaže, odradio sve svoje obveze iz dioničkog sporazuma s Orcom, sklopljenog 2005. godine.

Na skoroj javnoj dražbi na Zagrebačkoj burzi HFP je najavio prodaju dioničkih i poslovnih udjela države u 87 društava. Vrijednost koja će se nuditi na dražbi premašuje 30 milijuna kuna. Prodajni natječaji idu i za Uljanik Tesu iz Pule, Slavoniju Novu iz Županje te Hotela Medena iz Segeta Donjeg kod Trogira.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik