Holanđani kupuju “Ikarbus”

Bez autora
Aug 19 2010

Holandski proizvoćač autobusa “VDL” trebalo bi uskoro da postane novi vlasnik beogradske fabrike “Ikarbus”. Ugovor će verovatno biti potpisan narednih dana, ali detalji sporazuma još nisu poznati. Dogovoren je i prvi posao, koji bi trebalo i da pokrene proizvodnju koja mesecima stoji, pošto grad Beograd planira da od novih poslodavaca kupi 250 autobusa. Predstavnici holandske firme su se u četvrtak, prvo sastali sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom sa kojim je i dogovorena kupovina vozila za GSP, a potom je trebalo da se sastanu i sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja s kojim je trebalo da dogovore detalje sporazuma. Kupovinom “Ikarbusa” konačno bi bila pokrenuta proizvodnja koja mesecima stoji...

Holanđani kupuju “Ikarbus”Holandski proizvoćač autobusa “VDL” trebalo bi uskoro da postane novi vlasnik beogradske fabrike “Ikarbus”.

Ugovor će verovatno biti potpisan narednih dana, ali detalji sporazuma još nisu poznati. Kako smo saznali dogovoren je i prvi posao, koji bi trebalo i da pokrene proizvodnju koja mesecima stoji, pošto grad Beograd planira da od novih poslodavaca kupi 250 autobusa.

Predstavnici holandske firme su se u četvrtak, prvo sastali sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom sa kojim je i dogovorena kupovina vozila za GSP, a potom je trebalo da se sastanu i sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja s kojim je trebalo da dogovore detalje sporazuma.

Kupovinom “Ikarbusa” konačno bi bila pokrenuta proizvodnja koja mesecima stoji. Od kako je raskinut ugovor sa ruskom firmom “Avtodal servis” septembra prošle godine, licitirani su brojni kupci koji su trebali da pokrenu “trake” u fabrici. Iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja prvo su najavljivili da je za beogradsku fabriku zainteresovan kineski proizvođač autobusa. Od te saradnje nije bilo ništa, kao ni od najave da će doći Italijani.

Sa “Breda Menarinibusom” čak je bilo zakazano i potpisivanje ugovora. Italijani su hteli da zakupe kapacitete i obnove proizvodnju, a sa “Ikarbusom” su sarađivali i pre privatizacije. Međutim, Ministarstvo ekonomije nije pristalo na posrednika u pregovorima i ugovor nikada nije potpisan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik