Hoteli Rogaška preuzeli Medijske toplice

Bez autora
Sep 07 2020

Medijske toplice prodane su za 400.000 eura tvrtki Hoteli in turizem Rogaška, rekao je stečajni upravitelj lječilišta Igor Bončina.

Također je za STA objasnio da su razlučni vjerovnik Alos i slatinska tvrtka nastavili pregovore ujutro, budući da je Alos odbio izvornu ponudu ponuditelja u iznosu od 252.500 eura.

Kao što je poznato, postupak prodaje Medijskih toplica vuče se već neko vrijeme. Nakon nekoliko pokušaja prodaje lječilišta, Bončina je u travnju, uz suglasnost Alosa, prodao lječilište brokersko-trgovinskoj tvrtki Meru iz Ljubljane za 375.000 eura. Međutim, Općina Zagorje ob Savi, koja je imala pravo prvenstvene kupovine, žalila se na ovu prodaju, dok je ljubljanski Viši sud u lipnju prihvatio žalbu i poništio kupoprodajni ugovor.

Razlog žalbi općine Zagorje bio je taj što je općina imala pravo prvenstvenog korisnika, što nije uspjela ostvariti zbog epidemije covid-19. Sud je naložio Bončini da podnese novi prijedlog za prodaju toplica.

Općina Zagorje pokazala je interes za kupnju lječilišta u studenom prošle godine. Kao što su tada izjavili, lječilište, koje je dugi niz godina u propadanju i nalazi se u vrlo lošem stanju, općini bi predstavljalo investiciju za budućnost. Općina je željela kupiti lječilište po razumnoj cijeni, a općinsko vijeće ovlastilo je načelnika Matjaža Švagana da započne pregovore na sjednici u studenom. No, pregovori nikad nisu počeli...

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik