Hrvatska prodaje bivši vojni kompleks

Bez autora
Jan 12 2021

Država nastavlja s prodajom neaktivne imovine iz svog portfelja, a zanimljivo je da se na najnovijem oglasu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine našla i jedna nekretnina u potresom pogođenom području u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Riječ je, konkretno, o nekadašnjem vojnom kompleksu Lekenički Brežani, koji se nalazi na području općine Lekenik, a nekretninu čini zemljište koje se vodi kao oranice, pašnjaci i šume ukupne površine 114 tisuća četvornih metara.

Na jednoj od parcela u ovom kompleksu nalazi se ukopana građevina s tri prostorije, te još dvije prizemna objekta.

Nekretnine se prema prostornom planu općine Lekenik nalaze unutar izdvojenog građevinskog područja izvan naselja Brežane Lekeničke, te unutar područja oznake K s gospodarskom namjenom.

Objekti su inače u derutnom stanju, a zemljište je zaraslo, a početna cijena istaknuta za ovu nekretninu je 3,17 milijuna kuna.

Ponude potencijalnih kupaca država prikuplja do 9. veljače ove godine.

Kompleks u Lekeniku jedna je i od onih nekretnina za koju je na najnovijem natječaju država postavila najvišu cijenu.

Većina ostalih nekretnina nalazi se na obali, poput bivšeg odmarališta Vjesnika na Rabu koji se sastoji od devet zapuštenih objekata ponuđenog za 5,78 milijuna kuna do neizgrađenog zemljišta na otoku Šolta za koje se traži 3,92 milijuna kuna.

U prodaji su i vrijedne parcele kod Poreča i Skradina, u općini Žminj, ali i zemljište s nekretninama na području Karlobaga, te Delnica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik