Hypo prodao četvrtinu Merkura samom sebi!?

Bez autora
Nov 09 2010

Kupac četvrtinskog paketa dionica slovenskog Merkura, koji je na nedavnoj dražbi prodao Hypo Alpe-Adria Bank International, nepoznato je društvo Ananke koje je, prema dostupnim podacima, u vlasništvu klagenfurtske Hypo banke. Okvirna vrijednost transakcije iznosila je 38 milijuna eura. O novom najvećem vlasniku Merkura ne zna se mnogo, što je uvelike posljedica činjenice da je Ananke osnovan prije nepunih mjesec dana, dan nakon propale dražbe u listopadu na kojoj je Hypo pokušao prodati 25 posto dionica Merkura te na taj način podmiriti dio potraživanja spram Merfina u vlasništvu Merkurovih menadžera.

Hypo prodao četvrtinu Merkura samom sebi!?Kupac četvrtinskog paketa dionica slovenskog Merkura, koji je na nedavnoj dražbi prodao Hypo Alpe-Adria Bank International, nepoznato je društvo Ananke koje je, prema dostupnim podacima, u vlasništvu klagenfurtske Hypo banke.

Okvirna vrijednost transakcije iznosila je 38 milijuna eura.

O novom najvećem vlasniku Merkura ne zna se mnogo, što je uvelike posljedica činjenice da je Ananke osnovan prije nepunih mjesec dana, dan nakon propale dražbe u listopadu na kojoj je Hypo pokušao prodati 25 posto dionica Merkura te na taj način podmiriti dio potraživanja spram Merfina u vlasništvu Merkurovih menadžera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik