HZMO dao suglasnost za privatizaciju hotela Živogošće i Podgora

Bez autora
Jun 17 2010

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) na današnjoj je sjednici usvojilo Godišnje izvješća o radu i poslovanju Zavoda za 2009. godinu te dalo suglasnost za prodaju dionica Hotela Živogošće i Hotela Podgora iz državnog portfelja. Upravno je vijeće donijelo i odluke o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju Zavoda za sklapanje ugovora o nabavi usluge godišnjeg najma IBM sistemskog softvera za središnje računalo, te softvera za podršku rada baza podataka, kao i za prodaju dva stana u vlasništvu HZMO-a. Na sjednici su donesene i odluke o raspisivanju natječaja za imenovanje vještaka u područnim službama u Sisku i Splitu. Upravno vijeće dalo je suglasnost za prodaju dionica društava Hoteli Živogošće i Hoteli Podgora, iz portfelja Republike Hrvatske, raspisivanjem javnog poziva. Inače, Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) je 9. lipnja ove godine raspisao natječaje za prodaju dionica iz portfelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka i HFP-a u te dvije hotelske tvrtke na makarskoj rivijeri.

HZMO dao suglasnost za privatizaciju hotela Živogošće i PodgoraUpravno vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) na današnjoj je sjednici usvojilo Godišnje izvješća o radu i poslovanju Zavoda za 2009. godinu te dalo suglasnost za prodaju dionica Hotela Živogošće i Hotela Podgora iz državnog portfelja, priopćeno je iz HZMO-a.

Upravno je vijeće donijelo i odluke o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju Zavoda za sklapanje ugovora o nabavi usluge godišnjeg najma IBM sistemskog softvera za središnje računalo, te softvera za podršku rada baza podataka, kao i za prodaju dva stana u vlasništvu HZMO-a. Na sjednici su donesene i odluke o raspisivanju natječaja za imenovanje vještaka u područnim službama u Sisku i Splitu, navodi se u priopćenju HZMO-a.

Upravno vijeće dalo je suglasnost za prodaju dionica društava Hoteli Živogošće i Hoteli Podgora, iz portfelja Republike Hrvatske, raspisivanjem javnog poziva, izvijestili su iz HZMO-a. Inače, Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) je 9. lipnja ove godine raspisao natječaje za prodaju dionica iz portfelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka i HFP-a u te dvije hotelske tvrtke na makarskoj rivijeri.

U tom najnovijem natječaju za privatizaciju hotela Živogošće i Podgora početna tražena cijena za većinske dioničke pakete smanjena je na po pet posto njihove nominalne vrijednosti, pa se tako za 75,21 posto dionica Hotela Živogošće traži 4,2 milijuna kuna, a za 55,67 posto dionica Hotela Podgora 3,7 milijuna kuna. Krajnji rok za dostavu ponuda je 9. kolovoza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik