I Head zainteresiran za Alpinu

Bez autora
Jan 23 2022

Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.

Preostali kandidati za kupnju su češka tvrtka i grupa slovenskih investitora.

Prema ranijim informacijama od desetak kandidata za preuzimanje Alpine, šest se kvalificiralo za nastavak procesa prodaje.

Društvo za aupravljanje potraživanjima banaka DUTB (tzv. loša banka) pokrenulo je u avgustu prošle godine postupak prodaje stopostotnog vlasničkog udjela i svih svojih potraživanja u tvrtki Alpina Žiri u iznosu od 28 miliona eura.

DUTB je postao jedini vlasnik Alpine 2015. godine nakon pretvorbe potraživanja u kapital, izvlaštenja Alpine Holdinga i pravomoćnosti prisilne nagodbe.

Alpina, koja se smatra jedinim preživjelim velikim slovenskim proizvođačem obuće i istodobno trgovac koji nudi uglavnom obuću vlastite proizvodnje, bio je ozbiljno pogođen epidemijom covida-19 zatvaranjem trgovina i padom prodaje. Krajem prošle godine najavio je restrukturiranje smanjenjem troškova i dezinvestiranjem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik