Ide li uljara Čepin u privatizaciju?

Bez autora
Dec 02 2010

U Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnoga razvoja završio je sastanak na kojem se pokušavalo naći rješenje za privatizaciju i nastavak proizvodnje Tvornice ulja Čepin. Ministar Petar Čobanković razgovarao je s predstavnicima sindikata i radničkoga vijeća uljare, sindikata PPDIV-a i IPK Kandit Osijek. Na sastanku je predloženo da se ovrha i zalog, koje Tvornica stočne hrane Osječanka ima nad udjelima čepinske uljare, riješe izvansudskim postupkom, odnosno nagodbom uz posredovanje resornog Ministarstva i Hrvatskoga fonda za privatizaciju. Predstavnici Kandit grupe, u čijem je sastavu Tvornica stočne hrane Osječanka, na izneseni prijedlog danas nisu mogli dati odgovor. Zato je dogovoren novi sastanak u ponedjeljak u 16 sati u Čepinu. Sindikati su u međuvremenu otkazali aktivnosti, pa i sutrašnji prosvjed u Zagrebu.

Ide li uljara Čepin u privatizaciju?U Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnoga razvoja završio je sastanak na kojem se pokušavalo naći rješenje za privatizaciju i nastavak proizvodnje Tvornice ulja Čepin.

Ministar Petar Čobanković razgovarao je s predstavnicima sindikata i radničkoga vijeća uljare, sindikata PPDIV-a i IPK Kandit Osijek. Na sastanku je predloženo da se ovrha i zalog, koje Tvornica stočne hrane Osječanka ima nad udjelima čepinske uljare, riješe izvansudskim postupkom, odnosno nagodbom uz posredovanje resornog Ministarstva i Hrvatskoga fonda za privatizaciju.

Ispunjen dio zahtjeva radnika uljare

Predstavnici Kandit grupe, u čijem je sastavu Tvornica stočne hrane Osječanka, na izneseni prijedlog danas nisu mogli dati odgovor. Zato je dogovoren novi sastanak u ponedjeljak u 16 sati u Čepinu.

Sindikati su u međuvremenu otkazali aktivnosti, pa i sutrašnji prosvjed u Zagrebu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik