Imovina Inpeka ide na prodaju

Bez autora
Mar 25 2010

Nekada uspješna pekarska industrija Inpek ide na licitaciju, odlučeno je na pripremno-izvještajnom ročištu. Na prodaju idu u paketu građevinsko zemljište od 2.288 kvadratnih metara, objekti vrijedni 1,9 miliona KM, oprema od 796.000 i sitan inventar, sve u ukupnom iznosu od 2.866.645 maraka. Depozit za učešće, koji je nepovratan za pobjednika licitacije, jeste deset posto, a cijena može u ponovljenom postupku ići deset posto niže, određeno je na jučerašnjem ročištu, na kojem je stečajnom upravniku dato ovlaštenje da proda Inpek, radi namirenja dijela duga. Do stečaja, ukupno 40 povjerilaca zatražilo je 5.975.831 KM, od čega su sud i stečajni upravnik Asim Sunulahpašić priznali 2.505.027 maraka, a ostala potraživanja bit će predmet naknadnog parničnog postupka ili dodatka stečajnog plana.

Imovina Inpeka ide na prodajuNekada uspješna pekarska industrija Inpek ide na licitaciju, odlučeno je na pripremno-izvještajnom ročištu, održanom jučer u Općinskom sudu u Zenici.

Na prodaju idu u paketu građevinsko zemljište od 2.288 kvadratnih metara, objekti vrijedni 1,9 miliona KM, oprema od 796.000 i sitan inventar, sve u ukupnom iznosu od 2.866.645 maraka. Depozit za učešće, koji je nepovratan za pobjednika licitacije, jeste deset posto, a cijena može u ponovljenom postupku ići deset posto niže, određeno je na jučerašnjem ročištu, na kojem je stečajnom upravniku dato ovlaštenje da proda Inpek, radi namirenja dijela duga.

Do stečaja, ukupno 40 povjerilaca zatražilo je 5.975.831 KM, od čega su sud i stečajni upravnik Asim Sunulahpašić priznali 2.505.027 maraka, a ostala potraživanja bit će predmet naknadnog parničnog postupka ili dodatka stečajnog plana.

Kao prioritet isplate navedena su radnička potraživanja od 110.000 KM, dok je deset puta veći iznos, u obavezama prema PIO i zdravstvenom osiguranju te odredbama kolektivnog ugovora, osporen kako zbog kamata tako i zbog odbijanja da se retroaktivno naplati zdravstvena zaštita, koja nije pružena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik