Imovina prodata za 968.000 KM

Bez autora
Apr 10 2013

Cjelokupna nepokretna imovina stečajnog dužnika "Čajavec - telekomunikacije i elektronika" rasprodata je za ukupno 968.000 KM na trećoj licitaciji održanoj juče u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci. Prodata je hala sa kancelarijskim prostorom i još dvije kancelarije. Najveće interesovanje vladalo je za kupovinu hale sa kancelarijskim prostorom, koja je prodata za 845.000 KM. Kupac je Novak Milaković, a on je kupio i jednu kancelariju za 81.500 KM, dok je drugu kancelariju po cijeni od 41.500 KM kupio Milan Latinčić. Stečajni upravnik preduzeća "Čajavec - telekomunikacije i elektronika" Slavko Vujančević je istakao da je prezadovoljan ovom prodajom.

Imovina prodata za 968.000 KMCjelokupna nepokretna imovina stečajnog dužnika "Čajavec - telekomunikacije i elektronika" rasprodata je za ukupno 968.000 KM na trećoj licitaciji održanoj juče u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci.

Prodata je hala sa kancelarijskim prostorom i još dvije kancelarije.

Najveće interesovanje vladalo je za kupovinu hale sa kancelarijskim prostorom, koja je prodata za 845.000 KM.

Kupac je Novak Milaković, a on je kupio i jednu kancelariju za 81.500 KM, dok je drugu kancelariju po cijeni od 41.500 KM kupio Milan Latinčić.

Stečajni upravnik preduzeća "Čajavec - telekomunikacije i elektronika" Slavko Vujančević je istakao da je prezadovoljan ovom prodajom.

- Na ovoj licitaciji smo zaradili 360.000 KM više nego što je bila početna cijena po kojoj su se ove nekretnine mogle prodati. Početna cijena hale sa kancelarijskim prostorom je bila 548.588 KM, a izlicitirana je i prodata po čak 845.000 KM. Stvorila se velika konkurencija, pogotovo oko hale sa kancelarijskim prostorom, jer kupci znaju koliko vrijedi - kazao je Vujančević.

Naglasio je da se radi se o poslovnim prostorima u centru grada, koji imaju veliku vrijednost, a sada su morali biti prodavani po znatno nižim cijenama.

- Ovim sredstvima biće isplaćen veliki dio potraživanja koji imaju povjerioci. Već ranije smo isplatili viši isplatni red, a povjerioce opšteg reda sa 25 odsto. Preći ćemo 60 odsto isplate potraživanja, a to je u ovim uslovima veoma dobro - rekao je Vujančević.

Dodao je da su rasprodate sve nekretnine "Čajevac - telekomunikacije i elektronika", a ostalo je nešto malo pokretne imovine.

- I ona uskoro treba da bude na prodaju, tako da ćemo stečaj privoditi kraju - istakao je Vujančević.

Radnici

Stečaj u preduzeću "Čajavec - telekomunikacija i elektronika" otvoren je 7. jula 2011. godine i tada su bila 93 radnika.

- Jedan broj tih radnika već je penzionisan, a preostali su na birou. Oni su dobili jedan dio isplata, tačnije 25 odsto potraživanja, a sa ovom prodajom dobiće i drugi dio. Svi pojedinačno dobiće isti iznos, negdje oko 4.000 KM - kazao je Vujančević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik