Iskra prodala udio u ruskom društvu

Bez autora
May 11 2010

Društvo Iskra Avtoelektrika je zbog promijenjene situacije na ruskom tržištu odlučilo prodati svoj 50-postotni udio u zavisnom društvu Pramo Iskra iz Rusije. Spomenuti je udio kupio ruski Pramo. Iskra se za prodaju udjela odlučila zbog ekonomske neopravdanosti nastavka proizvodnje. Rusko društvo, koje je proizvodilo elektropokretače za osobna vozila za rusko tržište, prošle je godine poslovalo negativno jer je zbog svjetske gospodarske krize na ruskom tržištu izrazito pala potražnja za tim proizvodimma. Tržišne analize pokazuju da se narednih godina ne može očekivati povećanje potražnje na opseg koji bi omogućio rentabilno poslovanje.

Iskra prodala udio u ruskom društvuDruštvo Iskra Avtoelektrika je zbog promijenjene situacije na ruskom tržištu odlučilo prodati svoj 50-postotni udio u zavisnom društvu Pramo Iskra iz Rusije.

Spomenuti je udio kupio ruski Pramo. Iskra se za prodaju udjela odlučila zbog ekonomske neopravdanosti nastavka proizvodnje.

Rusko društvo, koje je proizvodilo elektropokretače za osobna vozila za rusko tržište, prošle je godine poslovalo negativno jer je zbog svjetske gospodarske krize na ruskom tržištu izrazito pala potražnja za tim proizvodimma. Tržišne analize pokazuju da se narednih godina ne može očekivati povećanje potražnje na opseg koji bi omogućio rentabilno poslovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik