Ispunjene sve preuzete obaveze

Bez autora
May 31 2011

Investiciono-razvojna banka RS završila je redovnu godišnju kontrolu ugovora o privatizaciji "Glasa Srpske", "Glasa srpskog - Trgovina" i "Glasa srpskog - Grafika" i utvrdila da su sve obaveze preuzete ugovorom u potpunosti ispunjene. U protekle tri godine ispunjene su sve obaveze predviđene ugovorom, što je IRB takođe potvrdila. U tom pravcu će raditi i u budućem periodu. Nastaviće da ispunjavaju preuzete obaveze, a čak i da prebacuju neke planove, što se, prije svega, odnosi na ostvareni prihod i broj radnika. IRB će još dvije godine obavljati kontrole koje se odnose na broj radnika, jer je ugovorom o privatizaciji predviđeno zadržavanje istog broja radnika u periodu od pet godina. Obaveza ulaganja od 4,35 miliona maraka je u potpunosti ispoštovana još u prvoj godini perioda investiranja. Zadržali su 315 radnika i zaposlili i više nego što su bili obavezni. Po ugovoru, za treću godinu imali su obavezu da zapošljavaju 325 radnika, a trenutno imaju 330 zaposlenih.

Ispunjene sve preuzete obavezeInvesticiono-razvojna banka RS završila je redovnu godišnju kontrolu ugovora o privatizaciji "Glasa Srpske", "Glasa srpskog - Trgovina" i "Glasa srpskog - Grafika" i utvrdila da su sve obaveze preuzete ugovorom u potpunosti ispunjene.

Istakao je to član Uprave "Glasa" Neven Kopanja i dodao da su sve obaveze o ulaganjima, zadržavanju djelatnosti i broja radnika ispunjene.

- U protekle tri godine ispunili smo sve obaveze predviđene ugovorom, što je IRB takođe potvrdila. U tom pravcu ćemo raditi i u budućem periodu. Nastavićemo da ispunjavamo preuzete obaveze, a čak i da prebacujemo neke planove, što se, prije svega, odnosi na ostvareni prihod i broj radnika - kazao je Kopanja.

Dodao je da će IRB još dvije godine obavljati kontrole koje se odnose na broj radnika, jer je ugovorom o privatizaciji predviđeno zadržavanje istog broja radnika u periodu od pet godina.

- Obaveza ulaganja od 4,35 miliona maraka je u potpunosti ispoštovana još u prvoj godini perioda investiranja. Zadržali smo 315 radnika i zaposlili i više nego što smo bili obavezni. Po ugovoru, za treću godinu imali smo obavezu da zapošljavamo 325 radnika, a mi trenutno imamo 330 zaposlenih - kazao je Kopanja.

On je istakao da su preduzeća iz sistema "Glasa" privatizovana 2008. godine, u vrijeme kada je počela svjetska ekonomska kriza, te da su i razna dugovanja koja su zatečena poslije privatizacije, a koja nisu bila uknjižena, usporila planove uprave preduzeća.

- Tokom tri godine upravljanja preduzećem uspjeli smo da vratimo što dobavljačima, što bankama više od pet miliona maraka dugova koje smo naslijedili. Stanje je danas neuporedivo bolje nego prije privatizacije - naglasio je Kopanja.

Planovi

Neven Kopanja je istakao da će se u budućem periodu raditi na razvoju brenda "Glas Srpske".

- Planiramo i da specijalizujemo proizvodni proces u preduzeću "Glas srpski - Grafika", kako bi ono postalo najbolje u Srpskoj. Kada je u pitanju "Glas srpski - Trgovina" broj maloprodajnih objekata povećali smo sa 25 iz 2008. godine na 84, a do kraja godine planiramo otvaranje još 15 - naglasio je Kopanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik