„Jumko“ nije na listi prioriteta za privatizaciju

Bez autora
Nov 29 2020

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković obišla je juče kompaniju „Jumko“ u Vranju i tom prilikom istakla da se neće žuriti sa privatizacijom tog preduzeća jer je cilj pronalazak adekvatnog kupca koji bi omogućio bolje uslove i dodatno zaposlio mlade ljude.

Atanasković je rekla da imajući u vidu da „Jumko“ nije na teretu države i da se sam izdržava  nije nužno da se odmah traži kupac već će se na tome raditi iduće godine i dodala da „Jumko“ nije trenutno na listi prioriteta za privatizaciju.

Ministarka je istakla da su joj radnici tokom obilaska proizvodnje preneli da su zadovoljni uslovima i platama, ali da uvek ima prostora za poboljšanje.

Na nama je da zajednički obezbedimo bolje uslove i plate. Vidim da radnici imaju želju da tu rade, da žive u ovom delu Srbije i daćemo sve od sebe da im se pomogne, rekla je Atanasković i posebno pohvalila odnos kompanije prema ženama koje čine 90 odsto radnika.

Generalni direktor „Jumka“ Branislav Trajković rekao je da su uprkos teškoj situaciji izazvanoj pandemijom uspeli da održe stabilnost u proizvodnji i da u narednom periodu očekuje  sigurne zarade i dosta posla.

Trajković je dodao da imaju posla do kraja godine i za skoro celu narednu godinu.

Govoreći o odnosu prema zaposlenima, Trajković je pojasnio da se za rođenje prvog deteta daje pomoć od 500 evra, za drugo 1.000 evra, zatim 1.500 evra,  da su omogućili besplatne vrtiće za decu radnika, kao i pomoć za one koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

Sastanku i obilasku fabrike prisustvovali su i gradonačelnik Vranja, direktor PKS – RPK Leskovac, kao i predstavnici sindikata.

Ministarka Atanasković je tokom dvodnevne posete Vranju obišla i „Simpo“ i tom prilikom istakla da će se za „Simpo“ tražiti strateški partner tek kada se oslobodi zavisnih preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik