KD Kapital preuzima Žičnice Vogel

Bez autora
Apr 19 2010

KD Banka je danas u ime financijskog društva KD Kapital iz Ljubljane objavila ponudu za preuzimanje društva Žičnice Vogel Bohinj. Za pojedinačnu dionicu ciljanog društva nudi se 1,65 eura. Po takvoj je cijeni KD Kapital kupio 19,06- postotni udio Žičnic Vogel, koji je ove godine sredinom ožujka stekao od mariborskog društva Krekovo, zaduženog za upravljanje investicijskim fondovima. Preostalih 21,76 posto udjela stečeno je u vremenskom periodu, dužem od 12 mjeseci prije objave ponude preuzimanja. KD Kapital je mišljenja, na osnovi analize poslovanja Žičnic Vogel, da je kupnja večinskog udjela dionica ciljanog društva dugoročno isplativa investicija. Iz Kapitala naglašavaju kako ne planiraju nikakvo prestrukturiranje, udruživanje poslovnih funkcija ili promijenu lokacije poslovanja ciljanog društva. Društvo Žičnice Vogel Bohinj bavi se prijevozom putnika i robe žičarama, te ugostiteljskom djelatnosti na skijalištu Vogel.

KD Kapital preuzima Žičnice VogelKD Banka je danas u ime financijskog društva KD Kapital iz Ljubljane objavila ponudu za preuzimanje društva Žičnice Vogel Bohinj.

Za pojedinačnu dionicu ciljanog društva nudi se 1,65 eura. Po takvoj je cijeni KD Kapital kupio 19,06- postotni udio Žičnic Vogel, koji je ove godine sredinom ožujka stekao od mariborskog društva Krekovo, zaduženog za upravljanje investicijskim fondovima. Preostalih 21,76 posto udjela stečeno je u vremenskom periodu, dužem od 12 mjeseci prije objave ponude preuzimanja. KD Kapital je mišljenja, na osnovi analize poslovanja Žičnic Vogel, da je kupnja večinskog udjela dionica ciljanog društva dugoročno isplativa investicija. Iz Kapitala naglašavaju kako ne planiraju nikakvo prestrukturiranje, udruživanje poslovnih funkcija ili promijenu lokacije poslovanja ciljanog društva.

Društvo Žičnice Vogel Bohinj bavi se prijevozom putnika i robe žičarama, te ugostiteljskom djelatnosti na skijalištu Vogel. U 2009. godini ostvareno je 2,5 milijuna eura čistih prihoda od prodaje, što je 6 posto manje u odnosu na prošlu godinu. Društvo je uspjelo smanjiti gubitak sa 266 tisuća na 171 tisuća eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik