Konfekcija „Beko” po treći put na dobošu

Bez autora
Mar 16 2011

Privredni sud u Beogradu ne odustaje od prodaje imovine konfekcije „Beko” u stečaju i pored toga što je nekoliko oglasa u prošloj godini bilo neuspešno, jer je objavila novi oglas za javno nadmetanje koje bi trebalo da se realizuje 15. aprila ove godine. Tako je sada Privredni sud u Beogradu objavio je po treći put prodaju beogradske konfekcije „Beko” pa će se tako četiri fabrike, prodavnica u Knez Mihajlovoj ulici, odmaralište u Belanovici, prodavnica u Valjevu i poslovni prostor u ulici Cara Dušana u Beogradu ponovo biti stavljeni „na tezgu” i ponuđeni zainteresovanim kupcima. Među najvrednijim objektima je prodavnica u Knez MIhailovoj br.44, od 2.746 kvadrata koja se, sa pripadajućim inventarom i opremom, nudi za 9,23 miliona evra. Ova cena je, recimo, značajno manja od cene iz oglasa s jeseni 2010. kada je za ovu prodavnicui traženo 13,4 miliona evra.

Konfekcija „Beko” po treći put na dobošuPrivredni sud u Beogradu ne odustaje od prodaje imovine konfekcije „Beko” u stečaju i pored toga što je nekoliko oglasa u prošloj godini bilo neuspešno, jer je objavila novi oglas za javno nadmetanje koje bi trebalo da se realizuje 15. aprila ove godine.

Tako je sada Privredni sud u Beogradu objavio je po treći put prodaju beogradske konfekcije „Beko” pa će se tako četiri fabrike, prodavnica u Knez Mihajlovoj ulici, odmaralište u Belanovici, prodavnica u Valjevu i poslovni prostor u ulici Cara Dušana u Beogradu ponovo biti stavljeni „na tezgu” i ponuđeni zainteresovanim kupcima.

Među najvrednijim objektima je prodavnica u Knez MIhailovoj br.44, od 2.746 kvadrata koja se, sa pripadajućim inventarom i opremom, nudi za 9,23 miliona evra.

Ova cena je, recimo, značajno manja od cene iz oglasa s jeseni 2010. kada je za ovu prodavnicui traženo 13,4 miliona evra.

I za druge objekte je cena smanjena pa se tako odmaralište u Belanovici nudi po ceni od 225.470 evra, dok je prethodna cena bila 257.680 evra.

Novog vlasnika na licitaciji 'tražiće' i fabrike u Lazarevcu ukupne površine 3.893 kvadrata, po ceni od 840.730 evra, fabrika u Svilajncu od 2.976 kvadrata, po ceni od 573.500 evra, u Kovinu od 3.761 kvadrata čija će startna cena iznositi 732.500 evra i fabrika u Aranđelovcu površine 857 kvadrata koja će biti ponuđena kupcima po početnoj ceni od 208.425 evra.

Za prodavnicu u Valjevu traži se 592.970 evra.

Prava na učešće imaće sva pravna i fizička lica koja otkupe prodajnu dokumentaciju, uplate depozit i potpišu izjavu o gubitku prava na vraćanje depozita.

Rok za podnošenje prijave za učesće na javnom nadmetanju je 8. april ove godine.

Kupoprodajni ugovor se potpisuje u roku od tri dana od dana održavanja javnog nadmetanja, pod uslovom da je depozit koji je obezbeđen garancijom uplaćen na račun stečajnog dužnika.

Proglašeni kupac je dužan da uplati preostali iznos kupoprodajne cene u roku od osam dana od dana potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Tek nakon uplate kupoprodajne cene i nakon dobijanja potvrde od strane stecajnog dužnika o izvršenoj uplati, stiče pravo na uknjižbu nepokretnosti, navodi se u oglasu o prodaji imovine „Beka”.

Podsećanja radi, mali akcionari bili su uporni u nastojanju da firma izađe iz stečaja a da zatim formiraju većinski paket od 51 odsto akcija.

Oni su sve vreme tvrdili da se priprema „neprijateljsko preuzimanje od strane tajkuna”.

Kako su tvrdili akcionari za preostalu imovinu „Beka” pre svega za dve Robne kuće u Knez Mihajlovoj ulici „vlada veliko interesovanje kupaca”.

Preduzeće „Beko” nalazi se u stečaju od 12. februara 2003. godine i do sada je od prodaje imovine prihodovano do 66 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik