Konzum preuzeo Jadrankomerc

Bez autora
May 12 2010

Iz Konzuma su izvijestili da je jučer, 11. svibnja, održana javna dražba Hrvatskog fonda za privatizaciju za prodaju 86.349 dionica stečajnog dužnika Jadrankomerc d.d. u stečaju, koje čine udjel od 66 posto temeljnog kapitala. Konzum je u nadmetanju s društvom Trgovine Krk d.d. ponudio povoljniju cijenu te je time stekao i obvezu zaključenja ugovora o kupoprodaji dionica s Hrvatskim fondom za privatizaciju do 10. lipnja 2010. godine. Konzum kao nositelj stečajnog plana dužan je u roku od 30 dana od dana zaključenja ugovora izvršiti uplatu kupljenih dionica, isplatiti vjerovnike drugog i vjerovnike nižih isplatnih redova te dati ponudu otkupa dionica ostalih vlasnika pod istim uvjetima i po istoj cijeni po kojoj su kupljene dionice HFP-a na javnoj dražbi.

Konzum preuzeo JadrankomercIz Konzuma su izvijestili da je jučer, 11. svibnja, održana javna dražba Hrvatskog fonda za privatizaciju za prodaju 86.349 dionica stečajnog dužnika Jadrankomerc d.d. u stečaju, koje čine udjel od 66 posto temeljnog kapitala.

Konzum je u nadmetanju s društvom Trgovine Krk d.d. ponudio povoljniju cijenu te je time stekao i obvezu zaključenja ugovora o kupoprodaji dionica s Hrvatskim fondom za privatizaciju do 10. lipnja 2010. godine, stoji u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Konzum kao nositelj stečajnog plana dužan je u roku od 30 dana od dana zaključenja ugovora izvršiti uplatu kupljenih dionica, isplatiti vjerovnike drugog i vjerovnike nižih isplatnih redova te dati ponudu otkupa dionica ostalih vlasnika pod istim uvjetima i po istoj cijeni po kojoj su kupljene dionice HFP-a na javnoj dražbi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik