Kooperanti preuzimaju mljekaru

Bez autora
May 26 2010

Mljekara Staro Petrovo Selo, najstarija u Hrvatskoj, koja je od ožujka u stečaju, mogla bi izaći iz agonije tako što bi je preuzeli kooperanti. Oni su osnovali poljoprivrednu zadrugu i po uzoru na mljekare u Francuskoj i drugim europskim zemljama nude model poslovanja prema kojemu bi oni i radnici bili suvlasnici te tvrtke i tako pokrenuli proizvodnju. Prijedlog je poduprla i regionalna podružnica Sindikata PPDIV-a Slavonije i Baranje, ali i ministar poljoprivrede Petar Čobanković, koji ističe da bi to bila novost u organiziranju u hrvatskoj prehrambenoj industriji.

Kooperanti preuzimaju mljekaruMljekara Staro Petrovo Selo, najstarija u Hrvatskoj, koja je od ožujka u stečaju, mogla bi izaći iz agonije tako što bi je preuzeli kooperanti.

Oni su osnovali poljoprivrednu zadrugu i po uzoru na mljekare u Francuskoj i drugim europskim zemljama nude model poslovanja prema kojemu bi oni i radnici bili suvlasnici te tvrtke i tako pokrenuli proizvodnju.

Prijedlog je poduprla i regionalna podružnica Sindikata PPDIV-a Slavonije i Baranje, ali i ministar poljoprivrede Petar Čobanković, koji ističe da bi to bila novost u organiziranju u hrvatskoj prehrambenoj industriji.

Naravno, da iz tih razloga smo kao ministarstvo u granicama mogućeg srpremni dati maksimalnu potporu da ovaj, mogu na određeni način nazvati pilot-projekt, da pomognemo, da vidimo da li to i u hrvatskim prilikama može na jedan ovakav način zaživjeti, izjavio je ministar Čobanković

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik