Kraš kupio osječku Karolinu i brendove Jadro i Moto

Bez autora
Feb 08 2011

U utorak je i službeno potvrđeno da Kraš kupuje osječku tvornicu keksa, vafla i slanica Karolina uključujući i njezine ključne brendove Jadro i Moto. Nakon višemjesečnih pregovora dogovorena je cijena od 7,3 milijuna eura za kompletan pogon Karoline, pri čemu njezin dosadašnji vlasnik, austrijski koncern Lorenz zadržava pravo nad proizvodnjom slanica s prepoznatljivom markom Bobi. Ugovor između predstavnika Kraša i Karoline bit će potpisan u srijedu, a njime se garantira i ostanak svih 235 radnika Karoline na radnim mjestima. Podsjetimo, Karolina je nastala iz nekadašnje tvornice Sloboda, koju je 2002. godine od malih dioničara kupio Luka Rajić, da bi je 2006. godine prodao Austrijancima.

Kraš kupio osječku Karolinu i brendove Jadro i MotoU utorak je i službeno potvrđeno da Kraš kupuje osječku tvornicu keksa, vafla i slanica Karolina uključujući i njezine ključne brendove Jadro i Moto.

Nakon višemjesečnih pregovora dogovorena je cijena od 7,3 milijuna eura za kompletan pogon Karoline, pri čemu njezin dosadašnji vlasnik, austrijski koncern Lorenz zadržava pravo nad proizvodnjom slanica s prepoznatljivom markom Bobi.

Ugovor između predstavnika Kraša i Karoline bit će potpisan u srijedu, a njime se garantira i ostanak svih 235 radnika Karoline na radnim mjestima.

Podsjetimo, Karolina je nastala iz nekadašnje tvornice Sloboda, koju je 2002. godine od malih dioničara kupio Luka Rajić, da bi je 2006. godine prodao Austrijancima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik