Limak holding zainteresovan

Bez autora
Jan 20 2011

Turska kompanija "Limak holding" ozbiljno je zainteresovana za kupovinu ili neki drugi vid ulaska u vlasništvo Aerodroma Crne Gore, uključujući i bivši vojni aerodrom u Beranama. Predstavnici turskog holdinga najavili su ulaganja u aerodrome u Tivtu i Podgorici, ali i kompletnu rekonstrukciju i stavljanje u funkciju aerodroma u Beranama. Crnogorska Vlada je u više navrata najavljivala pa odustajala od prodaje Javnog preduzeća "Aerodromi", a prije par godina rađena je i studija o opravdanosti rekonstrukcije aerodroma u Beranama. Prije oko tri godine u Vladi je bila aktuelna mogućnost prodaje aerodroma u Tivtu i Beranama, pri čemu se namjeravalo da infrastruktura ostane u vlasništvu države, a aerodromi bi bili dati na upravljanje, kao i pojedine privatizovane aerodromske funkcije.

Limak holding zainteresovanTurska kompanija "Limak holding" ozbiljno je zainteresovana za kupovinu ili neki drugi vid ulaska u vlasništvo Aerodroma Crne Gore, uključujući i bivši vojni aerodrom u Beranama, pišu Novosti, pozivajući se na izvor u Vladi.

Sagovornik tog lista iz Vlade kaže da su predstavnici turskog holdinga najavili ulaganja u aerodrome u Tivtu i Podgorici, ali i kompletnu rekonstrukciju i stavljanje u funkciju aerodroma u Beranama.

Crnogorska Vlada je u više navrata najavljivala pa odustajala od prodaje Javnog preduzeća "Aerodromi", a prije par godina rađena je i studija o opravdanosti rekonstrukcije aerodroma u Beranama.

Prije oko tri godine u Vladi je bila aktuelna mogućnost prodaje aerodroma u Tivtu i Beranama, pri čemu se namjeravalo da infrastruktura ostane u vlasništvu države, a aerodromi bi bili dati na upravljanje, kao i pojedine privatizovane aerodromske funkcije.

Prema podacima sa veb prezentacije, "Limak grupa" je osnovana 1976. godine, a bavi se građevinarstvom, turizmom, energijom.

Ima jedan od najvećih lanaca hotela u Turskoj, kao i pet fabrika cementa, a realizovala je i mnogo projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije.

Osim prištinskim, "Limak" gazduje i međunarodnim aerodromom u Istanbulu od 2008 godine, kada je u konzorcijumu sa još dvije kompanije pobijedio na tenderu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik