Loznički konditor Neli kupio tekstilnu fabriku Moda

Bez autora
Mar 03 2011

Fabrika konditorskih proizvoda "Neli" (Nelly) iz Loznice kupila je imovinu tekstilnog preduzeća "Moda" u stečaju, po ponuđenoj ceni od 55 miliona dinara. Agencija za privatizaciju objavila je da je prodaja obavljena 28. februara, javnim prikupljanjem ponuda. Pomenuti konditor bio je jedini zainteresovani kupac tekstilnog preduzeća iz Loznice i ponudio je cenu nižu od 50 odsto procenjene vrednosti stečajnog dužnika (212 miliona dinara), ali je Odbor poverilaca ipak doneo odluku da se ponuđena cena prihvati. Glavni razlog kupovine "Mode" je to što se ta nekadašnja fabrika nalazi u gradu i što omogućava proširenje proizvodnje slatkiša. Plan je da se u krugu "Mode" podigne hipermarket, kako bi prodavao raznovrsnu kompenzovanu robu od pojedinih kupaca konditorskih proizvoda "Neli", jer su prinuđeni da za deo svojih potraživanja izvrše kompenzaciju.

Loznički konditor Neli kupio tekstilnu fabriku ModaFabrika konditorskih proizvoda "Neli" (Nelly) iz Loznice kupila je imovinu tekstilnog preduzeća "Moda" u stečaju, po ponuđenoj ceni od 55 miliona dinara.

Agencija za privatizaciju objavila je da je prodaja obavljena 28. februara, javnim prikupljanjem ponuda.

Pomenuti konditor bio je jedini zainteresovani kupac tekstilnog preduzeća iz Loznice i ponudio je cenu nižu od 50 odsto procenjene vrednosti stečajnog dužnika (212 miliona dinara), ali je Odbor poverilaca ipak doneo odluku da se ponuđena cena prihvati.

Vlasnik fabrike "Neli" Mitar Obradović izjavio je danas lokalnim medijima da je glavni razlog kupovine "Mode" to što se ta nekadašnja fabrika nalazi u gradu i što omogućava proširenje proizvodnje slatkiša.

Obradović planira da u krugu "Mode" podigne hipermarket, kako bi prodavao raznovrsnu kompenzovanu robu od pojedinih kupaca konditorskih proizvoda "Neli", jer su prinuđeni da za deo svojih potraživanja izvrše kompenzaciju.

Fabrika "Neli" koja zapošljava 180 radnika, prošle godine proizvela je 1.300 tona slatkiša, a ove godine planirana je proizvodnja oko 1.500 tona.

Privatizacija "Mode" počela je krajem 2002. godine, ali se zbog složenih vlasničkih i dužničko-poverilačkih odnosa niko nije javljao na aukcije, te je 2. juna 2009. godine firma otišla u stečaj.

Konfekcija "Moda" koja je nekada zapošljavala 1.200 radnika i 70 odsto proizvodnje izvozila ne radi od februara 2002. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik