Merkur: Početna cijena za četvrtinu udjela 38 milijuna eura

Bez autora
Oct 04 2010

Hypo Alpe Adria Bank International objavila je u ponedjeljak javnu dražbu za prodaju 328 tisuća dionica trgovačke tvrtke Merkur za koje je postavljena početna cijena od 38 milijuna eura, prenose slovenske Finance. Hypo banka objavila je u Delu javnu dražbu za dionice koje je uzela kao garanciju za kreditiranje tvrtke Merfin. Javna dražba za prodaju 25-postotnog udjela u Merkuru bit će 15. listopada, a vrijeme je da se doznaju pravi vlasnici Merkura. Hypo banka bi se u sljedećem koraku trebala sama pojaviti kao kupac ponuđenih dionica i time zatvoriti svoja potraživanja prema Merfinu. Merfin je tvrtka preko koje su menadžeri preuzeli najvećeg slovenskog trgovca tehničkom robom koji je nedavno proglasio insolventnost i najavio financijsko restrukturiranje.

Merkur: Početna cijena za četvrtinu udjela 38 milijuna euraHypo Alpe Adria Bank International objavila je u ponedjeljak javnu dražbu za prodaju 328 tisuća dionica trgovačke tvrtke Merkur za koje je postavljena početna cijena od 38 milijuna eura, prenose slovenske Finance.

Hypo banka objavila je u Delu javnu dražbu za dionice koje je uzela kao garanciju za kreditiranje tvrtke Merfin, piše slovenski list.

Javna dražba za prodaju 25-postotnog udjela u Merkuru bit će 15. listopada, a predsjednik Nadzornog odbora Merkura Matevž Slapničar je izjavio kako je vrijeme da se doznaju pravi vlasnici Merkura. Prema njegovom očekivanju Hypo banka bi se u sljedećem koraku trebala sama pojaviti kao kupac ponuđenih dionica i time zatvoriti svoja potraživanja prema Merfinu.

Merfin je tvrtka preko koje su menadžeri preuzeli najvećeg slovenskog trgovca tehničkom robom koji je nedavno proglasio insolventnost i najavio financijsko restrukturiranje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik