Merkur u prodaju nekretnina i investicija

Bez autora
Nov 04 2010

Običnim vjerovnicima u prisilnoj nagodbi slovenskog Merkura u narednih će pet godina biti isplaćeno 62 posto potraživanja, a u slučaju stečaja tek četvrtina. Merkur vjerovnicima duguje 700 milijuna eura, od kojih je 375 milijuna običnih, a 310 milijuna osiguranih potraživanja. Okružni sud u Kranju pokrenuo je postupak prisilne nagodbe Merkura te za upravitelja odredio odvjetnika Ladislava Hafnera. Taxgroup je procijenio kako postoji najmanje 50-postotna mogućnost da prisilna nagodba uspije. Merkur u nadolazećim godinama namjerava prodati brojne nekretnine i investicije, a vjerojatno i Big Bang.

Merkur u prodaju nekretnina i investicijaObičnim vjerovnicima u prisilnoj nagodbi slovenskog Merkura u narednih će pet godina biti isplaćeno 62 posto potraživanja, a u slučaju stečaja tek četvrtina.

Merkur vjerovnicima duguje 700 milijuna eura, od kojih je 375 milijuna običnih, a 310 milijuna osiguranih potraživanja, navodi se u nedavno objavljenim planu financijskog prestrukturiranja.

Okružni sud u Kranju pokrenuo je postupak prisilne nagodbe Merkura te za upravitelja odredio odvjetnika Ladislava Hafnera. Taxgroup je procijenio kako postoji najmanje 50-postotna mogućnost da prisilna nagodba uspije. Merkur u nadolazećim godinama namjerava prodati brojne nekretnine i investicije, a vjerojatno i Big Bang.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik