Na prodaju delovi imovine preduzeća "Ikarbus"

Bez autora
Dec 06 2010

Agencija za privatizaciju objavila je prodaju dela imovine fabrike za proizvodnju autobusa i specijalnih vozila "Ikarbus", na javnom nadmetanju 24. decembra ove godine. Na prodaju se nude upravna zgrada sa portirnicom, zgrada poslovnih usluga, boksovi za optad, dva skladišta i oprema za obavljanje delatnosti na Batajničkom drumu, po početnoj ceni od 700.000 evra. Objedinjena je i prodaja imovine koja se nalazi na drugoj lokaciji, u Gramšijevoj ulici i to zgrada poslovnih usluga i oprema, a na istoj parceli nalaze se i zidana garaža, ograda i betonski plato, koji nisu uknjiženi. Početna cena za ovu imovinsku celinu je 500.000 evra. Prodajna dokumentacija za potencijalne kupce biće dostupna od 8. decembra ove godine. Kako je ranije najavljeno, imovina "Ikarbusa" koja nije u direktnoj povezanosti sa osnovnom delatnošću, trebalo bi da se proda, a iz dobijenih sredstava da se finansira osnovni proces proizvodnje autobusa.

Na prodaju delovi imovine preduzeća "Ikarbus"Agencija za privatizaciju objavila je prodaju dela imovine fabrike za proizvodnju autobusa i specijalnih vozila "Ikarbus", na javnom nadmetanju 24. decembra ove godine.

Na prodaju se nude upravna zgrada sa portirnicom, zgrada poslovnih usluga, boksovi za optad, dva skladišta i oprema za obavljanje delatnosti na Batajničkom drumu, po početnoj ceni od 700.000 evra.

Objedinjena je i prodaja imovine koja se nalazi na drugoj lokaciji, u Gramšijevoj ulici i to zgrada poslovnih usluga i oprema, a na istoj parceli nalaze se i zidana garaža, ograda i betonski plato, koji nisu uknjiženi.

Početna cena za ovu imovinsku celinu je 500.000 evra.

Prodajna dokumentacija za potencijalne kupce biće dostupna od 8. decembra ove godine.

Kako je ranije najavljeno, imovina "Ikarbusa" koja nije u direktnoj povezanosti sa osnovnom delatnošću, trebalo bi da se proda, a iz dobijenih sredstava da se finansira osnovni proces proizvodnje autobusa.

Predstavnici Vlade Srbije u septembru ove godine potpisali su sa holandskim proizvođačem autobusa "VDL" u Beogradu sporazum o zajedničkom ulaganju i saradnji, koji podrazumeva modernizaciju beogradskog "Ikarbusa" i formiranje zajedničkog preduzeća.

Zajedničko preduzeće u Srbiji, "VDL bas Srbija" trebalo bi da proizvodi 250 autobusa godišnje, od čega 150 gradskih i 100 međugradskih koji će biti isporučivani u Zapadnu Evropu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik