Na prodaju Hipo banka u Austriji

Bez autora
Mar 21 2011

Bankarska grupa Hipo Alpe Adrija internešnel razmatra prodaju banke u Austriji, kao prvog koraka u privatizaciji banke. Uprava grupe počela je procenu moguće prodaje jedinice Hipo Alpe-Adrija banke u Austriji, ali da odluka o tome još nije doneta.Prema izveštaju za prvu polovinu 2010. godine, imovina poslovne jedinice banke u Austriji vredna je 6,7 milijardi evra, što je oko 16 odsto vrednosti imovine grupe.

Na prodaju Hipo banka u AustrijiBankarska grupa Hipo Alpe Adrija internešnel razmatra prodaju banke u Austriji, kao prvog koraka u privatizaciji banke.

Potparol banke Dominik Kefner kazao je da je uprava grupe počela procenu moguće prodaje jedinice Hipo Alpe-Adrija banke u Austriji, ali da odluka o tome još nije doneta.

Prema izveštaju za prvu polovinu 2010. godine, imovina poslovne jedinice banke u Austriji vredna je 6,7 milijardi evra, što je oko 16 odsto vrednosti imovine grupe.

Austrijski list "Klajne cajtung" objavio je da se o prodaji Hipo Alpe-Adrija banke pregovara sa četiri austrijske banke, ne navodeći izvor informacije.

Država Austrija nacionalizovala je banku Hipo Alpe-Adrija u decembru 2009. godine da ne bi bankrotirala zbog porasta loših dugovanja u vreme finansijke krize.

Generalni direktor banke Gotvald Kranebiter kazao je krajem januara da se privatizacija najvećeg dela imovine banke očekuje do kraja 2014. godine i da bi banke u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini trebalo da budu prodate kao celina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik