Natječaj za treći krug privatizacije 3. maja

Bez autora
Jan 24 2011

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 83,32 posto riječkog brodogradilišta 3. maja po posebnim uvjetima, odnosno po početnoj cijeni od jedne kune, a rok za podnošenje ponuda je 2. veljače ove godine do 14 sati. Hrvatska je vlada 20. siječnja odbila ponudu njemačkog Crown Investmenta zbog problema koje ima tvrtka koja stoji iza tog ponuđača, austrijski A-Tec, te odlučila raspisati novi natječaj za privatizaciju riječkog 3. maja. S obzirom na interes koji su u međuvremenu pokazali neki, vjerujem da to neće ugroziti tijek pregovora s EU-om te da ćemo dobiti kvalitetnog investitora, rekao je prošli tjedan ministar gospodarstva Đuro Popijač i najavio da će rok za predaju ponuda biti deset dana.

Natječaj za treći krug privatizacije 3. majaHrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 83,32 posto riječkog brodogradilišta 3. maja po posebnim uvjetima, odnosno po početnoj cijeni od jedne kune, a rok za podnošenje ponuda je 2. veljače ove godine do 14 sati.

Hrvatska je vlada 20. siječnja odbila ponudu njemačkog Crown Investmenta zbog problema koje ima tvrtka koja stoji iza tog ponuđača, austrijski A-Tec, te odlučila raspisati novi natječaj za privatizaciju riječkog 3. maja.

S obzirom na interes koji su u međuvremenu pokazali neki, vjerujem da to neće ugroziti tijek pregovora s EU-om te da ćemo dobiti kvalitetnog investitora, rekao je prošli tjedan ministar gospodarstva Đuro Popijač i najavio da će rok za predaju ponuda biti deset dana.

HFP je danas na svojim web-stranicama te u nekim dnevnim listovima objavio javni poziv za prodaju objedinjenog državnog portfelja od 1.051.038 dionica ili 83,32 posto dionica 3. maja po početnoj cijeni od jedne kune, a obvezni su uvjeti isti kao u drugom krugu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik