Natječaji HFP-a

Bez autora
Mar 17 2011

Javni pozivi za prodaju 79,8 posto dionica Dalmacijavina po posebnim uvjetima za jednu kunu te za 75,6 posto dionica Kaštelanskih staklenika d.d. za početnih 601,4 milijuna kuna objavljeni su u dnevnom tisku i na web-stranicama HFP-a. U javnom pozivu za kupnju dionica Dalmacijavina navodi se da je potkraj prošle godine ukupna aktiva te tvrtke bila jednaka ukupnim obvezama i iznosila 920,9 milijuna kuna. U toj splitskoj tvrtki koja se bavi proizvodnjom i preradom vina te alkoholnih pića i sokova potkraj 2010. bilo je 440 zaposlenih. Među uvjetima koje moraju zadovoljiti potencijalni ponuditelji za dionice Dalmacijavina su zadržavanje osnovne djelatnosti i broja zaposlenih u roku od godine dana, program restrukturiranja za pet godina s programom ulaganja, popust za podmirenje svih dospjelih obveza prema državnim vjerovnicima i podmirenje u cijelosti ostalih obveza prema ostalim vjerovnicima.

Natječaji HFP-aJavni pozivi za prodaju 79,8 posto dionica Dalmacijavina po posebnim uvjetima za jednu kunu te za 75,6 posto dionica Kaštelanskih staklenika d.d. za početnih 601,4 milijuna kuna objavljeni su u dnevnom tisku i na web-stranicama HFP-a.

U javnom pozivu za kupnju dionica Dalmacijavina navodi se da je potkraj prošle godine ukupna aktiva te tvrtke bila jednaka ukupnim obvezama i iznosila 920,9 milijuna kuna. U toj splitskoj tvrtki koja se bavi proizvodnjom i preradom vina te alkoholnih pića i sokova potkraj 2010. bilo je 440 zaposlenih.

Među uvjetima koje moraju zadovoljiti potencijalni ponuditelji za dionice Dalmacijavina su zadržavanje osnovne djelatnosti i broja zaposlenih u roku od godine dana, program restrukturiranja za pet godina s programom ulaganja, popust za podmirenje svih dospjelih obveza prema državnim vjerovnicima i podmirenje u cijelosti ostalih obveza prema ostalim vjerovnicima.

Slično se traži i od ponuditelja za dionice Kaštelanskih staklenika iz Kaštel Štafilića koji se bave proizvodnjom povrća, voća, cvijeća i drugog i gdje je 10. ožujka ove godine bilo 152 zaposlenih.

U pozivu se navodi da je ukupna aktiva te tvrtke 30. rujna prošle godine iznosila 412,9 milijuna kuna, a ukupne obveze 58,9 milijuna kuna, prenosi Hina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik